Stuff, MDC III, Commander Spoon, Hast, Steiger, Paard: op 3 juli blaast de halve New Wave of Belgian Jazz verzamelen op Gent Jazz. Komen diezelfde dag uit verre en minder verre buitenlanden richting Bijloke afgereisd: de Britse electronicawizard James Holden, het eveneens Britse drumwonder Moses Boyd, de zelfverklaarde Amerikaanse beatwetenschapper Makaya McCraven, de Kameroense singer-songwriter Blick Bassy en ethiojazzboegbeeld Mulatu Astatke.

En er is méér. Op 5 juli sluit de Belgische jazzgitarist en Nick Drake-aficionado Guillaume Vierset met zijn Harvest Group de Garden Stage af. Op 6 juli brengt de Amerikaanse trompettist en BlacKkKlansman-componist Terence Blanchard een hommage aan Art Blakey en presenteert Aka Moon-drummer Stéphane Galland op het zijpodium drie van zijn projecten.

Op 7 juli tekent Black-actrice en soulfenomeen in wording Martha Da'ro (foto) present, met in haar voorprogramma de Gentse conservatoriumprojecten Umm, Raman en Suura. En op 9 juli vervoert Teun Verbruggen zijn kunstatelier naar de Arteveldestad: Werkplaats Walter, wij vinden dat een heel grappige naam.

Eerder werden onder anderen Sting, John Zorn, Diana Krall, Joan Baez en Gregory Porter aangekondigd.

Gent Jazz vindt plaats van 29/6 tot 9/7 op de Bijlokesite.

Alle info: gentjazz.com

Stuff, MDC III, Commander Spoon, Hast, Steiger, Paard: op 3 juli blaast de halve New Wave of Belgian Jazz verzamelen op Gent Jazz. Komen diezelfde dag uit verre en minder verre buitenlanden richting Bijloke afgereisd: de Britse electronicawizard James Holden, het eveneens Britse drumwonder Moses Boyd, de zelfverklaarde Amerikaanse beatwetenschapper Makaya McCraven, de Kameroense singer-songwriter Blick Bassy en ethiojazzboegbeeld Mulatu Astatke. En er is méér. Op 5 juli sluit de Belgische jazzgitarist en Nick Drake-aficionado Guillaume Vierset met zijn Harvest Group de Garden Stage af. Op 6 juli brengt de Amerikaanse trompettist en BlacKkKlansman-componist Terence Blanchard een hommage aan Art Blakey en presenteert Aka Moon-drummer Stéphane Galland op het zijpodium drie van zijn projecten. Op 7 juli tekent Black-actrice en soulfenomeen in wording Martha Da'ro (foto) present, met in haar voorprogramma de Gentse conservatoriumprojecten Umm, Raman en Suura. En op 9 juli vervoert Teun Verbruggen zijn kunstatelier naar de Arteveldestad: Werkplaats Walter, wij vinden dat een heel grappige naam. Eerder werden onder anderen Sting, John Zorn, Diana Krall, Joan Baez en Gregory Porter aangekondigd.