De organisatoren lijken het verkorven te hebben bij de buurtbewoners van Rock Werchter: de gratis dagtickets worden geschrapt. Ze kregen het bericht per post in de brievenbus.

De omwonenden die elk jaar meerdere dagen willens of onwillens met een pak overlast opgezadeld zitten, krijgen wel een korting van 30 procent op de combitickets (226 euro), maar daarvoor moet een hele procedure afgelegd worden. Enkel zij die 'veel hinder' ondervinden, mogen alsnog een gratis ticket reserveren, aldus burgemeester Dirk Claes. Waar de lijn wordt getrokken, is onduidelijk. Het gaat bijvoorbeeld over mensen die niet met de auto in en uit hun garage kunnen, zo meldt Bigaré aan Deredactie.be.

De organisatie zal naar eigen zeggen nog meer inzetten op buurtwerking. 'Vorige week is in Rotselaar en Haacht de festivalkrant verdeeld. Nieuw is ook het bewonersloket op de brug in Werchter tijdens de festivaldagen. Daar staat altijd iemand paraat. Tot slot is er ook nog een inwonerssite', zegt ze nog op de site.

Afgelopen weekend ging de ticketverkoop van start. (DB)

De organisatoren lijken het verkorven te hebben bij de buurtbewoners van Rock Werchter: de gratis dagtickets worden geschrapt. Ze kregen het bericht per post in de brievenbus. De omwonenden die elk jaar meerdere dagen willens of onwillens met een pak overlast opgezadeld zitten, krijgen wel een korting van 30 procent op de combitickets (226 euro), maar daarvoor moet een hele procedure afgelegd worden. Enkel zij die 'veel hinder' ondervinden, mogen alsnog een gratis ticket reserveren, aldus burgemeester Dirk Claes. Waar de lijn wordt getrokken, is onduidelijk. Het gaat bijvoorbeeld over mensen die niet met de auto in en uit hun garage kunnen, zo meldt Bigaré aan Deredactie.be.De organisatie zal naar eigen zeggen nog meer inzetten op buurtwerking. 'Vorige week is in Rotselaar en Haacht de festivalkrant verdeeld. Nieuw is ook het bewonersloket op de brug in Werchter tijdens de festivaldagen. Daar staat altijd iemand paraat. Tot slot is er ook nog een inwonerssite', zegt ze nog op de site.Afgelopen weekend ging de ticketverkoop van start. (DB)