Freddie Mercury, de legendarische frontman van Queen, wordt opnieuw tot leven gebracht als Angry Bird. Het nieuwe animatiefiguurje werd tot stand gebracht door game-ontwikkelaar Rovio ter ere van de verjaardagsdatum van de flamboyante rocker. Het initiatief kreeg de goedkeuring van de overgebleven Queen-leden Brian May en Roger Taylor die de jaarlijkse 'Freddie For A Day'-viering hosten. Op 5 september zou Mercury 66 geworden zijn.

Bedoeling is de geldkas van het Mercury Phoenix Trust-fonds te spijzen. Het fonds, dat werd opgericht na het overlijden van de zanger, zet zich wereldwijd in tegen aids.

In de animatieprent is het nieuwste lid van de Angry Bird-familie te bewonderen op een fiets met de obligate Queen-hit 'Bicycle' op de achtergrond. Er worden ook t-shirts van 'angry bird' Mercury uitgebracht in beperkte oplage. De opbrengsten gaan naar hetzelfde goede doel. (DB)

Freddie Mercury, de legendarische frontman van Queen, wordt opnieuw tot leven gebracht als Angry Bird. Het nieuwe animatiefiguurje werd tot stand gebracht door game-ontwikkelaar Rovio ter ere van de verjaardagsdatum van de flamboyante rocker. Het initiatief kreeg de goedkeuring van de overgebleven Queen-leden Brian May en Roger Taylor die de jaarlijkse 'Freddie For A Day'-viering hosten. Op 5 september zou Mercury 66 geworden zijn.Bedoeling is de geldkas van het Mercury Phoenix Trust-fonds te spijzen. Het fonds, dat werd opgericht na het overlijden van de zanger, zet zich wereldwijd in tegen aids.In de animatieprent is het nieuwste lid van de Angry Bird-familie te bewonderen op een fiets met de obligate Queen-hit 'Bicycle' op de achtergrond. Er worden ook t-shirts van 'angry bird' Mercury uitgebracht in beperkte oplage. De opbrengsten gaan naar hetzelfde goede doel. (DB)