De familie van de Franse schilder van Deense oorsprong beschuldigt Clapton ervan dat hij het schilderij gebruikt heeft bij het uitbrengen van een collectors box in 2011. De box kwam er naar aanleiding van het veertigjarige bestaan van de plaat met Derek and the Dominos.

Op de box prijkt, zoals op de originele plaat, het schilderij "La jeune fille au bouquet" (jonge vrouw met boeket nvdr.) Echter: op de verzamelbox is het kunstwerk ook te zien in drie dimensies. Bovendien zaten binnenin ook een sticker met het schilderij en een reproductie in karton. De familie van de in 1969 overleden schilder oordeelde dat dit een brug te ver was en klaagde Clapton aan omdat hij het schilderij "gedenatureerd" of misvormd had.

De Franse rechter ging daar in mee. Clapton kreeg het schilderij in 1970 van de zoon van de schilder, die Derek and the Dominos onderdak had gegeven in Valbonne. Ze gebruikten het enkele maanden later voor de release van het bewuste album. (Belga)

De familie van de Franse schilder van Deense oorsprong beschuldigt Clapton ervan dat hij het schilderij gebruikt heeft bij het uitbrengen van een collectors box in 2011. De box kwam er naar aanleiding van het veertigjarige bestaan van de plaat met Derek and the Dominos. Op de box prijkt, zoals op de originele plaat, het schilderij "La jeune fille au bouquet" (jonge vrouw met boeket nvdr.) Echter: op de verzamelbox is het kunstwerk ook te zien in drie dimensies. Bovendien zaten binnenin ook een sticker met het schilderij en een reproductie in karton. De familie van de in 1969 overleden schilder oordeelde dat dit een brug te ver was en klaagde Clapton aan omdat hij het schilderij "gedenatureerd" of misvormd had.De Franse rechter ging daar in mee. Clapton kreeg het schilderij in 1970 van de zoon van de schilder, die Derek and the Dominos onderdak had gegeven in Valbonne. Ze gebruikten het enkele maanden later voor de release van het bewuste album. (Belga)