De uitreiking van de MTV European Music Awards wordt naar jaarlijkse gewoonte in een andere Europese stad gehouden. Vorig jaar vond de prijsuitreiking plaats in het Noord-Ierse Belfast. Voor de 19e editie van de awardshow werd, net als elf jaar geleden, de Duitse metropool Frankfurt uitgekozen.

Frankfurt is nog maar de tweede stad, na Berlijn, die de awardshow een tweede keer mag ontvangen. De groots opgezette liveshow zal uitgezonden worden vanuit de 100 jaar oude indoorarena Festhalle. Ook dit jaar worden de grootste muzieksterren en music acts verwacht.

Tijdens de MTV Europe Music Awards worden de beste artiesten en het beste werk van het afgelopen muziekjaar onderscheiden. Vorig jaar was Lady Gaga de grote winnaar. Ze ging met vier prijzen naar huis. (DB)

De uitreiking van de MTV European Music Awards wordt naar jaarlijkse gewoonte in een andere Europese stad gehouden. Vorig jaar vond de prijsuitreiking plaats in het Noord-Ierse Belfast. Voor de 19e editie van de awardshow werd, net als elf jaar geleden, de Duitse metropool Frankfurt uitgekozen.Frankfurt is nog maar de tweede stad, na Berlijn, die de awardshow een tweede keer mag ontvangen. De groots opgezette liveshow zal uitgezonden worden vanuit de 100 jaar oude indoorarena Festhalle. Ook dit jaar worden de grootste muzieksterren en music acts verwacht. Tijdens de MTV Europe Music Awards worden de beste artiesten en het beste werk van het afgelopen muziekjaar onderscheiden. Vorig jaar was Lady Gaga de grote winnaar. Ze ging met vier prijzen naar huis. (DB)