Frank Ocean haalde afgelopen zomer de media omdat hij zich als een van de eerste hiphopartiesten ooit had geout. 'Ik heb geen geheimen meer', klonk het toen op zijn tumblr-account.

Dat is ook de GLAAD, voluit Gay Lesbian Alliance Against Defamation, niet ontgaan. De Amerikaanse organisatie die jaarlijks awards uitreikt aan media en personen die bijdragen aan een eerlijke en accurate vertegenwoordiging van de lesbische, homoseksuele en biseksuele gemeenschap, heeft de voormalige Odd Future-rapper genomineerd in de categorie 'Outstanding Music Artist' voor zijn uitstekend soloalbum 'Channel Orange'.

Ocean moet het opnemen tegen popzanger Adam Lambert, indie rocker Rufus Wainwright, Beth Ditto van Gossip en de band Scissor Sisters.

Ook 'Noordzee, Texas' van de Vlaamse regisseur Bavo Defurne werd genomineerd in de categorie 'Outstanding Film - Limited Release'. De Oostendenaar werd onlangs nog in het Zwitserse Bern bekroond met de Network Cultuurprijs. De onderscheiding beloont culturele werken rond het thema homoseksualiteit.

De uitreiking van de 24ste GLAAD Media Awards wordt verspreid over drie events: in New York (op 16 maart), Los Angeles (20 april) en San Francisco (11 mei). (DB)

Frank Ocean haalde afgelopen zomer de media omdat hij zich als een van de eerste hiphopartiesten ooit had geout. 'Ik heb geen geheimen meer', klonk het toen op zijn tumblr-account.Dat is ook de GLAAD, voluit Gay Lesbian Alliance Against Defamation, niet ontgaan. De Amerikaanse organisatie die jaarlijks awards uitreikt aan media en personen die bijdragen aan een eerlijke en accurate vertegenwoordiging van de lesbische, homoseksuele en biseksuele gemeenschap, heeft de voormalige Odd Future-rapper genomineerd in de categorie 'Outstanding Music Artist' voor zijn uitstekend soloalbum 'Channel Orange'.Ocean moet het opnemen tegen popzanger Adam Lambert, indie rocker Rufus Wainwright, Beth Ditto van Gossip en de band Scissor Sisters.Ook 'Noordzee, Texas' van de Vlaamse regisseur Bavo Defurne werd genomineerd in de categorie 'Outstanding Film - Limited Release'. De Oostendenaar werd onlangs nog in het Zwitserse Bern bekroond met de Network Cultuurprijs. De onderscheiding beloont culturele werken rond het thema homoseksualiteit. De uitreiking van de 24ste GLAAD Media Awards wordt verspreid over drie events: in New York (op 16 maart), Los Angeles (20 april) en San Francisco (11 mei). (DB)