In niet meer dan 90 minuten stond 'Following Sea', het nieuwe onverwachte album van dEUS, op nummer 1 in de Belgische iTunes chart. "Een bijzonder straffe krachttoer", zegt Pieter Verheyden van platenlabel Pias.

Maar daar blijft het niet bij. Ondertussen staat dEUS ook op 1 in Nederland, Luxemburg en Portugal. In Griekenland staan de Antwerpenaren op het tweede schavot.

Campagne

Een succes dat wellicht geholpen werd door het mediacircus dat zich de hele dag sinds 'het nieuws' rond het album afspeelde. 'We hadden een beetje voorzien dat de media hier op zouden springen en we zijn opgetogen dat het gelukt is', reageert Verheyden. 'Het kostte wel heel wat moeite om het hele gebeuren zo lang stil te houden.'

De reclamecampagne blijft overigens niet stil staan. Met een bus trekken de leden van Tom Barman & co naar muziekwinkel Bilbo in Leuven en de Fnacwinkels van Gent, Brussel en Antwerpen om cd's te signeren.

In niet meer dan 90 minuten stond 'Following Sea', het nieuwe onverwachte album van dEUS, op nummer 1 in de Belgische iTunes chart. "Een bijzonder straffe krachttoer", zegt Pieter Verheyden van platenlabel Pias.Maar daar blijft het niet bij. Ondertussen staat dEUS ook op 1 in Nederland, Luxemburg en Portugal. In Griekenland staan de Antwerpenaren op het tweede schavot.CampagneEen succes dat wellicht geholpen werd door het mediacircus dat zich de hele dag sinds 'het nieuws' rond het album afspeelde. 'We hadden een beetje voorzien dat de media hier op zouden springen en we zijn opgetogen dat het gelukt is', reageert Verheyden. 'Het kostte wel heel wat moeite om het hele gebeuren zo lang stil te houden.'De reclamecampagne blijft overigens niet stil staan. Met een bus trekken de leden van Tom Barman & co naar muziekwinkel Bilbo in Leuven en de Fnacwinkels van Gent, Brussel en Antwerpen om cd's te signeren.