Kreeg u ook de kriebels van de misplaatste, chauvinistische trots omtrent Gotye? Geef ons maar globaal succes van een échte Belg, weliswaar een wereldburger met Amerikaanse vader maar tenminste geboren én getogen in Gent. Wie anders dan Trixie Whitley zal ons het komende jaar doen glimmen van vaderlandse trots? Met twee ep's, de opvallend modieuze videoclip voor A Thousand Thieves en verschillende, op verdiende jubelrecensies onthaalde festivalpassages in ons land was 2012 alvast een ideale aanloop naar wat komen zal.

Dat is in de eerste plaats Fourth Corner, Trixies langverwachte debuut, dat op 11 februari verschijnt via Unday Records. De poulain van Daniel Lanois werkte daarvoor samen met producer Thomas Bartlett, zelf een begenadigd muzikant die meespeelde op platen van The National, Antony & The Johnsons en Rufus Wainwright.

En nu we toch met klinkende namen strooien: zowel Robert Plant als Marianne Faithfull konden het oertalent van Whitley als appreciëren, en op de Fleetwood Mac-tributeplaat Just Tell Me That You Want Me stond ze tussen kleppers als MGMT, Lykke Li en The Kills. En toch wordt Fourth Corner een debuut zonder extra ronkende namen op de tracklist, beloofde de verwekster. Tenzij eentje: die van Trixie Whitley zelf. Hou komende zomer die hoofdtabel van Werchter maar in de gaten. (JB)

Kreeg u ook de kriebels van de misplaatste, chauvinistische trots omtrent Gotye? Geef ons maar globaal succes van een échte Belg, weliswaar een wereldburger met Amerikaanse vader maar tenminste geboren én getogen in Gent. Wie anders dan Trixie Whitley zal ons het komende jaar doen glimmen van vaderlandse trots? Met twee ep's, de opvallend modieuze videoclip voor A Thousand Thieves en verschillende, op verdiende jubelrecensies onthaalde festivalpassages in ons land was 2012 alvast een ideale aanloop naar wat komen zal. Dat is in de eerste plaats Fourth Corner, Trixies langverwachte debuut, dat op 11 februari verschijnt via Unday Records. De poulain van Daniel Lanois werkte daarvoor samen met producer Thomas Bartlett, zelf een begenadigd muzikant die meespeelde op platen van The National, Antony & The Johnsons en Rufus Wainwright. En nu we toch met klinkende namen strooien: zowel Robert Plant als Marianne Faithfull konden het oertalent van Whitley als appreciëren, en op de Fleetwood Mac-tributeplaat Just Tell Me That You Want Me stond ze tussen kleppers als MGMT, Lykke Li en The Kills. En toch wordt Fourth Corner een debuut zonder extra ronkende namen op de tracklist, beloofde de verwekster. Tenzij eentje: die van Trixie Whitley zelf. Hou komende zomer die hoofdtabel van Werchter maar in de gaten. (JB)