What Went Down is de titel van Foals opvolger voor het in 2013 uitgebrachte The Holy Fire. Het album staat gepland voor 28 augustus dit jaar, maar de gelijknamige titelsong is nu al luisterklaar.

Het persbericht dat werd uitgestuurd, beschrijft de plaat als een "voorhistorische en intense mix die je blijft achtervolgen", balancerend "op het randje van waanzin, terwijl ze de luisteraar tegelijk de mooiste popsongs biedt die ooit geschreven werden door band".

Het is dus niet vreemd dat frontman Philippakis zichzelf geïnspireerd verklaarde door thema's als culturele identiteit, algemene angsten, cynisme, pessimisme en uiteraard... hartepijn. "Ik wou mijn innerlijke gek laten spreken en het gevoel oproepen van een of ander koortsachtig wezen." (EDW)

Tracks op What Went Down

01. What Went Down

02. Mountain at My Gates

03. Birch Tree

04. Give It All

05. Albatross

06. Snake Oil

07. Night Swimmers

08. London Thunder

09. Lonely Hunter

10. A Knife in the Ocean

What Went Down is de titel van Foals opvolger voor het in 2013 uitgebrachte The Holy Fire. Het album staat gepland voor 28 augustus dit jaar, maar de gelijknamige titelsong is nu al luisterklaar.Het persbericht dat werd uitgestuurd, beschrijft de plaat als een "voorhistorische en intense mix die je blijft achtervolgen", balancerend "op het randje van waanzin, terwijl ze de luisteraar tegelijk de mooiste popsongs biedt die ooit geschreven werden door band".Het is dus niet vreemd dat frontman Philippakis zichzelf geïnspireerd verklaarde door thema's als culturele identiteit, algemene angsten, cynisme, pessimisme en uiteraard... hartepijn. "Ik wou mijn innerlijke gek laten spreken en het gevoel oproepen van een of ander koortsachtig wezen." (EDW)Tracks op What Went Down 01. What Went Down 02. Mountain at My Gates 03. Birch Tree 04. Give It All 05. Albatross 06. Snake Oil 07. Night Swimmers 08. London Thunder 09. Lonely Hunter 10. A Knife in the Ocean