Souldiva Erykah Badu, bekend om lekkere grooves en samenwerkingen met vooraanstaande artiesten, heeft een nieuw nummer uitgebracht. 'Gone Baby, Don't Be Long' is de tweede single uit haar album 'New Amerykah Part Two: Return of the Ankh'. De bijhorende videoclip is geregisseerd door niemand minder dan Flying Lotus. Deze gerenommeerde 'laptopartiest', die zowat zijn eigen genre definieert tussen hiphop, elektronische en experimentele muziek, werkte samen aan de videoclip met Beeple, de man die de indrukwekkende video voor Flying Lotus' 'Kill Your Co-Workers' regisseerde.

In de clip beweegt het gezicht van Miss Badu op een lopende band door een getekend blauw industrieel decor. Niet bepaald schokkend in vergelijking met haar vorige videoclip 'Window Seat'. In deze controversiële clip wandelt de souldiva over straat, terwijl ze haar tot haar adamskostuum uitkleedt. Hiervoor kreeg ze volgens de Los Angeles Times een boete van 500 dollar en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden.

Bekijk hier zowel de nieuwe clip van Erykah Badu als het meesterwerk 'Kill Your Co-Workers' van Flying Lotus.

Erykah Badu - Gone Baby, Don't be Long from beeple on Vimeo.

Astrid Snoeys

Souldiva Erykah Badu, bekend om lekkere grooves en samenwerkingen met vooraanstaande artiesten, heeft een nieuw nummer uitgebracht. 'Gone Baby, Don't Be Long' is de tweede single uit haar album 'New Amerykah Part Two: Return of the Ankh'. De bijhorende videoclip is geregisseerd door niemand minder dan Flying Lotus. Deze gerenommeerde 'laptopartiest', die zowat zijn eigen genre definieert tussen hiphop, elektronische en experimentele muziek, werkte samen aan de videoclip met Beeple, de man die de indrukwekkende video voor Flying Lotus' 'Kill Your Co-Workers' regisseerde.In de clip beweegt het gezicht van Miss Badu op een lopende band door een getekend blauw industrieel decor. Niet bepaald schokkend in vergelijking met haar vorige videoclip 'Window Seat'. In deze controversiële clip wandelt de souldiva over straat, terwijl ze haar tot haar adamskostuum uitkleedt. Hiervoor kreeg ze volgens de Los Angeles Times een boete van 500 dollar en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. Bekijk hier zowel de nieuwe clip van Erykah Badu als het meesterwerk 'Kill Your Co-Workers' van Flying Lotus.Erykah Badu - Gone Baby, Don't be Long from beeple on Vimeo.Astrid Snoeys