Flying Lotus is het alter ego van de Amerikaanse laptopmuzikant en occasioneel Radioheadremixer Steven Ellison. Dat de man niet heeft stilgezeten sinds zijn laatste duistere elektronische collage 'Until the Quiet Comes' (2010) bevestigde hij in een soort van Q&A via Twitter.

FlyLo bracht tussendoor nog een mixtape uit waarop hij rapte onder de schuilnaam Captain Murphy. Hij zat in de studio voor de soundtrack van een film. En hij werkte samen met jazzpionier Herbie Hancock.

Zijn nieuwe album krijgt een jazzy ondertoon liet hij weten. Titel en tracklist staan al vast. Nu nog de 'final touch' en dan kan het album in de rekken. Of Hancock ook meewerkt is niet bekend. De getalenteerde knoppendraaier uit Los Angeles heeft de feel voor jazz van geen vreemde: zijn grote oom was jazzlegende John Coltrane. (DB)

Flying Lotus is het alter ego van de Amerikaanse laptopmuzikant en occasioneel Radioheadremixer Steven Ellison. Dat de man niet heeft stilgezeten sinds zijn laatste duistere elektronische collage 'Until the Quiet Comes' (2010) bevestigde hij in een soort van Q&A via Twitter.FlyLo bracht tussendoor nog een mixtape uit waarop hij rapte onder de schuilnaam Captain Murphy. Hij zat in de studio voor de soundtrack van een film. En hij werkte samen met jazzpionier Herbie Hancock. Zijn nieuwe album krijgt een jazzy ondertoon liet hij weten. Titel en tracklist staan al vast. Nu nog de 'final touch' en dan kan het album in de rekken. Of Hancock ook meewerkt is niet bekend. De getalenteerde knoppendraaier uit Los Angeles heeft de feel voor jazz van geen vreemde: zijn grote oom was jazzlegende John Coltrane. (DB)