De veertien geplande optredens in Australië en Nieuw-Zeeland zullen niet plaatsvinden, zo deelt Fleetwood Mac mee op zijn Facebook-pagina.

De optredens stonden gepland in de maanden november en december. Maar omdat John McVie, een van de stichtende leden van de groep, in die periode behandeld zal worden voor zijn ziekte, zullen de concerten dus niet doorgaan.

"We hopen dat onze fans in Australië, Nieuw-Zeeland en over de hele wereld samen met ons het beste toewensen aan John en zijn familie", luidt het in de mededeling op Facebook. De band - bekend van singles als "Albatross", "Go Your Own Way" en "Don't Stop" - heeft net het Europese luik van zijn wereldtournee afgesloten. Op woensdag 9 oktober stond Fleetwood Mac nog in het Sportpaleis in Antwerpen.

Enkele uren nadat het nieuws werd bekendgemaakt hadden al meer dan 16000 fans hun medeleven laten blijken via de Facebook-pagina van Fleetwood Mac. (Belga/DB)

De veertien geplande optredens in Australië en Nieuw-Zeeland zullen niet plaatsvinden, zo deelt Fleetwood Mac mee op zijn Facebook-pagina. De optredens stonden gepland in de maanden november en december. Maar omdat John McVie, een van de stichtende leden van de groep, in die periode behandeld zal worden voor zijn ziekte, zullen de concerten dus niet doorgaan. "We hopen dat onze fans in Australië, Nieuw-Zeeland en over de hele wereld samen met ons het beste toewensen aan John en zijn familie", luidt het in de mededeling op Facebook. De band - bekend van singles als "Albatross", "Go Your Own Way" en "Don't Stop" - heeft net het Europese luik van zijn wereldtournee afgesloten. Op woensdag 9 oktober stond Fleetwood Mac nog in het Sportpaleis in Antwerpen. Enkele uren nadat het nieuws werd bekendgemaakt hadden al meer dan 16000 fans hun medeleven laten blijken via de Facebook-pagina van Fleetwood Mac. (Belga/DB)