Fleet Foxes keert terug met nieuw werk: beluister 'Third of May / Odaigahara'

08/03/17 om 10:56 - Bijgewerkt om 11:22

'Crack-Up' en ''Third of May / Odaigahara'', zo heten respectievelijk het nieuwe album en dito single van Fleet Foxes. De baardige folkrockers uit Seattle zijn officieel terug van zes jaar weggeweest.

Fleet Foxes keert terug met nieuw werk: beluister 'Third of May / Odaigahara'

© /

Fans wisten het al eerder: de grote comeback van indiefolkband Fleet Foxes was voor dit (voor-)jaar gepland. Nu heeft de langverwachte derde langspeler ook een titel: 'Crack-Up', genoemd naar een collectie essays van de Amerikaanse schrijver F. Scott Fitzgerald, en met een fraai plaatje van de Japanse fotograaf Hiroshi Hamaya op de hoes.

Ook very Fleet Foxes: de eerste, negen minuten durende track uit dat nieuwe album, ''Third of May / Odaigahara'. Een soevereine gitaarlijn dat opnieuw fonkelt als een stronk in het kampvuur, de harmonieuze vocals van frontman en songschrijver Robin Pecknold, en borrelende harmonieën. Fleet Foxes - tegenwoordig zonder Josh 'Father John Misty' Tillman achter de drums - is definitief terug, zes jaar na 'Helplessness Blues', hun tweede prachtplaat na het titelloze debuut drie jaar eerder.

Beluister de nieuwe track, met songtekst.

'Crack-Up' telt 11 nummers en komt uit op 16 juni. Vanaf eind mei gaat de band touren, voorlopig zonder halte in België.

Onze partners