Tomorrowland krijgt dit jaar voor zijn tiende editie een speciale hymne, gecomponeerd door Hans Zimmer. De beroemde Duitse filmcomponist creëerde een tien minuten durend muziekstuk dat de feeërieke sfeer en het internationale karakter van het festival moet belichamen. De hymne werd onlangs door Zimmers vaste symfonisch orkest opgenomen in de AIR Studio's in Londen, waar hij verschillende van zijn filmsoundtracks liet opnemen.

Oscar

Hans Zimmer componeerde de voorbije decennia de soundtrack voor tal van bekende films zoals Rain Man, The Rock, Gladiator, Pirates of the Caribbean, Inception, The Dark Knight (Rises) en onlangs nog 12 Years a Slave.

Voor zijn werk aan The Lion King kreeg hij zelfs een Oscar. De man won ook al drie Grammy's, heeft een ster op de Hollywood Walk of Fame, en ontving in 2003 de prestigieuze Henry Mancini Award voor Lifetime Achievement. Het is echter voor het eerst dat Zimmer een klassiek stuk schreef voor een muziekfestival.

"Na tien jaar verdient Tomorrowland iets speciaal voor zijn verjaardag", vindt Zimmer. "De hymne gaat over het samenbrengen van verschillende culturen. Al wat ons van elkaar onderscheidt, zouden we eigenlijk moeten vieren."

Totaalervaring

Tomorrowland zegt met de samenwerking met Zimmer te willen blijven verrassen met entertainment van internationaal topniveau en de ambitie te willen weergeven om te blijven groeien als "totaalervaring". De tiende editie van Tomorrowland gaat door tijdens een speciaal dubbelweekend van 18 tot 20 en 25 tot 27 juli in het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom.

Net als de voorbije jaren waren de 180.000 tickets per weekend in een mum van tijd volledig uitverkocht. (Belga/DB)

Tomorrowland krijgt dit jaar voor zijn tiende editie een speciale hymne, gecomponeerd door Hans Zimmer. De beroemde Duitse filmcomponist creëerde een tien minuten durend muziekstuk dat de feeërieke sfeer en het internationale karakter van het festival moet belichamen. De hymne werd onlangs door Zimmers vaste symfonisch orkest opgenomen in de AIR Studio's in Londen, waar hij verschillende van zijn filmsoundtracks liet opnemen. Oscar Hans Zimmer componeerde de voorbije decennia de soundtrack voor tal van bekende films zoals Rain Man, The Rock, Gladiator, Pirates of the Caribbean, Inception, The Dark Knight (Rises) en onlangs nog 12 Years a Slave.Voor zijn werk aan The Lion King kreeg hij zelfs een Oscar. De man won ook al drie Grammy's, heeft een ster op de Hollywood Walk of Fame, en ontving in 2003 de prestigieuze Henry Mancini Award voor Lifetime Achievement. Het is echter voor het eerst dat Zimmer een klassiek stuk schreef voor een muziekfestival. "Na tien jaar verdient Tomorrowland iets speciaal voor zijn verjaardag", vindt Zimmer. "De hymne gaat over het samenbrengen van verschillende culturen. Al wat ons van elkaar onderscheidt, zouden we eigenlijk moeten vieren." TotaalervaringTomorrowland zegt met de samenwerking met Zimmer te willen blijven verrassen met entertainment van internationaal topniveau en de ambitie te willen weergeven om te blijven groeien als "totaalervaring". De tiende editie van Tomorrowland gaat door tijdens een speciaal dubbelweekend van 18 tot 20 en 25 tot 27 juli in het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom. Net als de voorbije jaren waren de 180.000 tickets per weekend in een mum van tijd volledig uitverkocht. (Belga/DB)