Voor de organisatie van Couleur Café, dat het hele weekend duurt, is voldoende water voorzien de grootste prioriteit. "Op de camping en aan de sanitaire blokken hebben we extra waterkraantjes voorzien. Voor één bonnetje zal je ook twee flesjes water kunnen kopen, terwijl een consumptie normaal twee bonnetjes kost", zegt persmedewerker Dennis Corbesier. "Voor alle podia plaatsen we grote mobiele sproeiers om de eerste rijen te verfrissen. Ook op andere plaatsen op het terrein voorzien we zulke sproeiers."

Live Nation, de organisator van TW Classic op 4 juli, neemt soortgelijke maatregelen. Twee flesjes water zullen maar één bonnetje kosten. Per uitzondering mag elke festivalganger ook zelf een petfles met water of frisdrank meenemen. De organisatie zorgt ook voor een vernevelingssysteem en haalt paraplu's en kleine parasols voor één keer van de lijst met verboden voorwerpen. Tot slot krijgen de festivalgangers een nieuwsbrief met praktische tips.

Het dance-event Summerfestival, dat op 4 en 5 juli op Linkeroever plaatsvindt, vergroot de schaduwoppervlakte met extra shelters op de camping en op het festivalterrein. Op het terrein komt ook een groot vernevelingssysteem en de merchandisestanden bieden zonnecrème aan. Het festival lanceert daarnaast een proefproject in samenwerking met het Rode Kruis: de Medibling, een juweel met een persoonlijke code, waarachter medische info over de drager zit. (JVL)

Voor de organisatie van Couleur Café, dat het hele weekend duurt, is voldoende water voorzien de grootste prioriteit. "Op de camping en aan de sanitaire blokken hebben we extra waterkraantjes voorzien. Voor één bonnetje zal je ook twee flesjes water kunnen kopen, terwijl een consumptie normaal twee bonnetjes kost", zegt persmedewerker Dennis Corbesier. "Voor alle podia plaatsen we grote mobiele sproeiers om de eerste rijen te verfrissen. Ook op andere plaatsen op het terrein voorzien we zulke sproeiers."Live Nation, de organisator van TW Classic op 4 juli, neemt soortgelijke maatregelen. Twee flesjes water zullen maar één bonnetje kosten. Per uitzondering mag elke festivalganger ook zelf een petfles met water of frisdrank meenemen. De organisatie zorgt ook voor een vernevelingssysteem en haalt paraplu's en kleine parasols voor één keer van de lijst met verboden voorwerpen. Tot slot krijgen de festivalgangers een nieuwsbrief met praktische tips.Het dance-event Summerfestival, dat op 4 en 5 juli op Linkeroever plaatsvindt, vergroot de schaduwoppervlakte met extra shelters op de camping en op het festivalterrein. Op het terrein komt ook een groot vernevelingssysteem en de merchandisestanden bieden zonnecrème aan. Het festival lanceert daarnaast een proefproject in samenwerking met het Rode Kruis: de Medibling, een juweel met een persoonlijke code, waarachter medische info over de drager zit. (JVL)