Het folkfestival in Dranouter heeft de eerste namen gelost die op 7, 8 en 9 augustus op de podia zullen verschijnen. The Magic Numbers springen het meest in het oog.

Festival Dranouter pakt uit met een mooie mix van buitenlandse artiesten en Belgische bands. Met The Magic Numbers heeft het festival alvast een klepper te pakken. De Britse indie-rockband stond in 2011 al op het podium, en nu komen ze hun nieuwe album Alias voorstellen.

Daarnaast strikte het festival ook nog het Poolse strijkkwartet Volosi en de rootsband Gordie MacKeeman & his Rhytm Boys.

De eerste Belgische namen zijn Intergalactic Lovers en het Zesde Metaal. Het wordt de vuurdoop voor de troepen van de Libanese Lara Chedraoui op Dranouter. Het Zesde Metaal van de West-Vlaming Wannes Cappelle is inmiddels een routinier op het folkfestival. Deze bands zullen het nieuwe festivalterrein aan de tand mogen voelen.

Het festival maakte namelijk eerder bekend dat ze verhuizen naar de andere kant van het pittoreske Westhoekdorp. Het aantal podia blijft wel gelijk. De voorverkoop start pas in februari, maar er loopt nu al een vroegboekactie met de nodige korting. (Belga/DB)

Het folkfestival in Dranouter heeft de eerste namen gelost die op 7, 8 en 9 augustus op de podia zullen verschijnen. The Magic Numbers springen het meest in het oog. Festival Dranouter pakt uit met een mooie mix van buitenlandse artiesten en Belgische bands. Met The Magic Numbers heeft het festival alvast een klepper te pakken. De Britse indie-rockband stond in 2011 al op het podium, en nu komen ze hun nieuwe album Alias voorstellen. Daarnaast strikte het festival ook nog het Poolse strijkkwartet Volosi en de rootsband Gordie MacKeeman & his Rhytm Boys. De eerste Belgische namen zijn Intergalactic Lovers en het Zesde Metaal. Het wordt de vuurdoop voor de troepen van de Libanese Lara Chedraoui op Dranouter. Het Zesde Metaal van de West-Vlaming Wannes Cappelle is inmiddels een routinier op het folkfestival. Deze bands zullen het nieuwe festivalterrein aan de tand mogen voelen. Het festival maakte namelijk eerder bekend dat ze verhuizen naar de andere kant van het pittoreske Westhoekdorp. Het aantal podia blijft wel gelijk. De voorverkoop start pas in februari, maar er loopt nu al een vroegboekactie met de nodige korting. (Belga/DB)