Emelie Sandé brak dit jaar door met haar hit 'Next to me' en heeft ongetwijfeld een buitengewoon jaar achter de rug. Deze zangeres, wiens album zelfs de verkoopcijfers van 'Adele's 21' overtrof, won dan ook de prijs voor beste Britse album van het jaar met haar cd 'Our version of events. Naast deze grote prijs, ontving ze ook de Brit Award voor beste vrouwelijke solo artieste.

Singer-songwriter Ben Howard, populair door zijn nummer 'Fear', nam net zoals Sandé twee Awards mee naar huis voor grootste Britse doorbraak en beste mannelijke solo artiest.

Andere winnaars dit jaar op de Brit Awards waren Mumford & Sons, naar aanleiding van hun grote succes op de Grammy's. Zij namen de Award voor 'beste Britse groep' mee naar huis.

Adele en haar Skyfall Verder sleepte Adele de Award voor beste Britse single in de wacht. Haar hit 'Skyfall', gecomponeerd voor de meest recente Bondfilm is nog steeds een groot succes. Adele die er dit jaar niet bij kon zijn, stuurde een dubbelzinnige videoboodschap in om haar fans en publiek te bedanken.

De zangeres verwees naar vorig jaar, toen ze werd onderbroken tijdens haar dankwoord: 'Hartelijk dank voor deze Brit Award. Het betekent heel wat voor mij. Ik zal het kort houden, zodat de winnaar van het beste album van het jaar niet onderbroken moet worden tijdens zijn speech. Ik hou van jullie allemaal.'

Internationaal talent Naast een hoop Britse prijzen, werden er ook Awards uitgedeeld aan gerenommeerde internationale artiesten.

Lana Del Rey won de prijs voor beste vrouwelijke internationale artieste en Frank Ocean werd verkozen voor beste mannelijke internationale artiest. De Award voor beste internationale groep ging naar de Black Keys. Coldplay werd uitgeroepen tot beste liveband en de 5 tieneridolen van One Direction kregen de prijs voor internationaal succes.

De show in de 02Arena in Londen werd gepresenteerd door de Britse komiek James Cordon. De Award beeldjes waren ontworpen door Britse kunstenaar Damien Hurts. Het gala ging van start met Muse, vergezeld met een 60-koppig orkest en feestelijk vuurwerk. Ook waren er optredens van Robbie Williams, One Direction, Ben Howard, Justin Timberlake en Taylor Swift. (YM)

Emelie Sandé brak dit jaar door met haar hit 'Next to me' en heeft ongetwijfeld een buitengewoon jaar achter de rug. Deze zangeres, wiens album zelfs de verkoopcijfers van 'Adele's 21' overtrof, won dan ook de prijs voor beste Britse album van het jaar met haar cd 'Our version of events. Naast deze grote prijs, ontving ze ook de Brit Award voor beste vrouwelijke solo artieste. Singer-songwriter Ben Howard, populair door zijn nummer 'Fear', nam net zoals Sandé twee Awards mee naar huis voor grootste Britse doorbraak en beste mannelijke solo artiest. Andere winnaars dit jaar op de Brit Awards waren Mumford & Sons, naar aanleiding van hun grote succes op de Grammy's. Zij namen de Award voor 'beste Britse groep' mee naar huis. Adele en haar Skyfall Verder sleepte Adele de Award voor beste Britse single in de wacht. Haar hit 'Skyfall', gecomponeerd voor de meest recente Bondfilm is nog steeds een groot succes. Adele die er dit jaar niet bij kon zijn, stuurde een dubbelzinnige videoboodschap in om haar fans en publiek te bedanken. De zangeres verwees naar vorig jaar, toen ze werd onderbroken tijdens haar dankwoord: 'Hartelijk dank voor deze Brit Award. Het betekent heel wat voor mij. Ik zal het kort houden, zodat de winnaar van het beste album van het jaar niet onderbroken moet worden tijdens zijn speech. Ik hou van jullie allemaal.' Internationaal talent Naast een hoop Britse prijzen, werden er ook Awards uitgedeeld aan gerenommeerde internationale artiesten. Lana Del Rey won de prijs voor beste vrouwelijke internationale artieste en Frank Ocean werd verkozen voor beste mannelijke internationale artiest. De Award voor beste internationale groep ging naar de Black Keys. Coldplay werd uitgeroepen tot beste liveband en de 5 tieneridolen van One Direction kregen de prijs voor internationaal succes. De show in de 02Arena in Londen werd gepresenteerd door de Britse komiek James Cordon. De Award beeldjes waren ontworpen door Britse kunstenaar Damien Hurts. Het gala ging van start met Muse, vergezeld met een 60-koppig orkest en feestelijk vuurwerk. Ook waren er optredens van Robbie Williams, One Direction, Ben Howard, Justin Timberlake en Taylor Swift. (YM)