Het komt bijna aan als een donderslag bij heldere hemel, het afscheid van Faithless. Na eerdere geruchten over een split in de zomer van 2010 staat het nu vast: Faithless stopt ermee.

Op zijn blog postte Maxi Jazz een afscheidsbrief waarin hij benadrukt hoe belangrijk de fans waren tijdens hun 15-jarige carrière. In die carrière releaseten de Britten zes studio-albums. Ook belandden talloze remix-cd's en live-albums in de platenwinkels.

Dé hit waarvoor Faithless altijd herinnerd zal worden is ongetwijfeld 'God is a dj'. Die song groeide uit tot een anthem voor de jongeren van de nineties. Maar bij het ingaan van het tweede decennium van deze eeuw zet de band er dus een punt achter. De geplande tournee zal dus meteen ook hun afscheidstournee worden.

De afscheidstournee brengt Faithless nog een laatste keer naar België: op 26 maart op de terreinen van Tour & Taxis in Brussel. Later keert Faithless Soundsystem wel nog terug voor een set op Tomorrowland.

'After 15 years(!) and six albums(!!) I think we've probably made our collective point by now and that it's time to close the book and return to the library... '

De hele afscheidstekst lees je op de blog van zanger Maxi Jazz.

Pieter Devriese

Het komt bijna aan als een donderslag bij heldere hemel, het afscheid van Faithless. Na eerdere geruchten over een split in de zomer van 2010 staat het nu vast: Faithless stopt ermee. Op zijn blog postte Maxi Jazz een afscheidsbrief waarin hij benadrukt hoe belangrijk de fans waren tijdens hun 15-jarige carrière. In die carrière releaseten de Britten zes studio-albums. Ook belandden talloze remix-cd's en live-albums in de platenwinkels. Dé hit waarvoor Faithless altijd herinnerd zal worden is ongetwijfeld 'God is a dj'. Die song groeide uit tot een anthem voor de jongeren van de nineties. Maar bij het ingaan van het tweede decennium van deze eeuw zet de band er dus een punt achter. De geplande tournee zal dus meteen ook hun afscheidstournee worden. De afscheidstournee brengt Faithless nog een laatste keer naar België: op 26 maart op de terreinen van Tour & Taxis in Brussel. Later keert Faithless Soundsystem wel nog terug voor een set op Tomorrowland. 'After 15 years(!) and six albums(!!) I think we've probably made our collective point by now and that it's time to close the book and return to the library... ' De hele afscheidstekst lees je op de blog van zanger Maxi Jazz.Pieter Devriese