De 63-jarige muzikant is naar eigen zeggen door de universiteit van Buckingham geëerd voor zijn "bijdrage tot de muziek".

Marsden speelde onder andere bij de bands UFO, Hammer van wijlen Cozy Powell, Babe Ruth en belandde via de Deep Purple spin-off Paice Ahston and Lord bij Whitesnake, de groep van zanger David Coverdale.

Hij tekende onder andere mee voor de hit "Here I Go Again". Al bij al vertoefde Marsden van de albums "Snakebite" (1978) tot "Saint and Sinners" (1983) bij de duiventil die Whitesnake is, en bij wie hij Micky Moody als collega op gitaar had.

De 63-jarige muzikant is naar eigen zeggen door de universiteit van Buckingham geëerd voor zijn "bijdrage tot de muziek". Marsden speelde onder andere bij de bands UFO, Hammer van wijlen Cozy Powell, Babe Ruth en belandde via de Deep Purple spin-off Paice Ahston and Lord bij Whitesnake, de groep van zanger David Coverdale. Hij tekende onder andere mee voor de hit "Here I Go Again". Al bij al vertoefde Marsden van de albums "Snakebite" (1978) tot "Saint and Sinners" (1983) bij de duiventil die Whitesnake is, en bij wie hij Micky Moody als collega op gitaar had.