De schutter maakte deel uit van de uit Iran afkomstige band Yellow Dogs en was boos omdat hij kort geleden uit de indieband was gezet. Hij zou het materiaal van de groep verkocht hebben.

De groep werd bekend door de documentaire No One Knows About Persian Cats over de illegale underground rock muziek scene in Teheran. Zowel voor de maker van de documentaire als de muzikanten die erin voorkwamen betekende dit dat ze het land moesten ontvluchten. De leden van de Yellow Dogs vluchtten daarom in 2010 naar de Verenigde Staten waar ze politiek asiel kregen.

Daar kwam naar eigen zeggen hun droom uit. Ze leefden samen met een paar andere Iraanse vluchtelingen in een appartement in een deel van Brooklyn waar veel jonge muzikanten wonen. Bovendien gingen ze op tournee met andere bands.

In een interview met CNN verklaarde een van de bandleden nog dat zijn medebandleden als broers voor hem waren. (MS)

Bekijk een portret van de Yellow Dogs:

Trailer van No One Knows About Persian Cats:

De schutter maakte deel uit van de uit Iran afkomstige band Yellow Dogs en was boos omdat hij kort geleden uit de indieband was gezet. Hij zou het materiaal van de groep verkocht hebben. De groep werd bekend door de documentaire No One Knows About Persian Cats over de illegale underground rock muziek scene in Teheran. Zowel voor de maker van de documentaire als de muzikanten die erin voorkwamen betekende dit dat ze het land moesten ontvluchten. De leden van de Yellow Dogs vluchtten daarom in 2010 naar de Verenigde Staten waar ze politiek asiel kregen. Daar kwam naar eigen zeggen hun droom uit. Ze leefden samen met een paar andere Iraanse vluchtelingen in een appartement in een deel van Brooklyn waar veel jonge muzikanten wonen. Bovendien gingen ze op tournee met andere bands. In een interview met CNN verklaarde een van de bandleden nog dat zijn medebandleden als broers voor hem waren. (MS)Bekijk een portret van de Yellow Dogs:Trailer van No One Knows About Persian Cats: