Zowel wijlen The Beatles, filmcomponist Ennio Morricone als de Duitse groep Kraftwerk worden bekroond met een ere-Grammy. In totaal zullen tien muzikanten en bands daags voor het grote gala in januari met het erelintje worden onderscheiden.

Andere feestvarkens zijn countryzanger en acteur Kris Kristofferson, de Creoolse cajun- en zydecozanger Clifton Chenier, r&b- en soulgroep The Isley Brothers ('Shout'), de Mexicaanse componist Armando Manzanero, de Amerikaanse violiste Maud Powell, Rick Hall en muziekfotograaf Jim Marshall. Voor Powell komt de grammy een beetje laat: zij overleed in 1920.

Academievoorzitter Neil Portnow loofde "het talent, het historisch belang, de creativiteit en hun inspirerend voorbeeld" van de genomineerden. De volgende Grammy-ceremonie vindt op 26 januari in L.A. plaats. (Belga/DB)

Zowel wijlen The Beatles, filmcomponist Ennio Morricone als de Duitse groep Kraftwerk worden bekroond met een ere-Grammy. In totaal zullen tien muzikanten en bands daags voor het grote gala in januari met het erelintje worden onderscheiden.Andere feestvarkens zijn countryzanger en acteur Kris Kristofferson, de Creoolse cajun- en zydecozanger Clifton Chenier, r&b- en soulgroep The Isley Brothers ('Shout'), de Mexicaanse componist Armando Manzanero, de Amerikaanse violiste Maud Powell, Rick Hall en muziekfotograaf Jim Marshall. Voor Powell komt de grammy een beetje laat: zij overleed in 1920. Academievoorzitter Neil Portnow loofde "het talent, het historisch belang, de creativiteit en hun inspirerend voorbeeld" van de genomineerden. De volgende Grammy-ceremonie vindt op 26 januari in L.A. plaats. (Belga/DB)