Zeker in het begin van zijn carrière was Prince een seksuele rebel, die met songs als Dirty Mind en provocerend gedrag op het podium tegen heilige huisjes trapte. Op succesplaat Purple Rain was de track Darling Nikki, over masturbatie en een one night stand, van aard, volgens sommige bronnen dan toch, om Tipper Gore, de echtgenote van de latere vicepresident Al Gore, zo kwaad te krijgen dat ze een actie begon om platen met expliciete songs van een waarschuwende sticker te laten voorzien.

Zelfs in die vroege, provocerende periode van Prince zat er religie in het werk, maar dat werd in de latere jaren sterker (hij werd een Getuige van Jehova).

Michaela Angela Davis, die over zwarte mode schrijft en die een tijd de styliste van Prince was, vatte het op CNN als volgt samen:

"Het meest vruchtbare aan Prince was dat hij niet alleen het krachtigste voorbeeld van een zwart genie was dat ik ooit gezien heb, maar dat hij in staat was God en seks als onderwerpen te verbinden op een manier die we niet eerder gezien hadden. Elke song was ofwel een gebed ofwel voorspel".

De laatste zin kon op sociale media op grote instemming rekenen.

(RR)

Zeker in het begin van zijn carrière was Prince een seksuele rebel, die met songs als Dirty Mind en provocerend gedrag op het podium tegen heilige huisjes trapte. Op succesplaat Purple Rain was de track Darling Nikki, over masturbatie en een one night stand, van aard, volgens sommige bronnen dan toch, om Tipper Gore, de echtgenote van de latere vicepresident Al Gore, zo kwaad te krijgen dat ze een actie begon om platen met expliciete songs van een waarschuwende sticker te laten voorzien.Zelfs in die vroege, provocerende periode van Prince zat er religie in het werk, maar dat werd in de latere jaren sterker (hij werd een Getuige van Jehova).Michaela Angela Davis, die over zwarte mode schrijft en die een tijd de styliste van Prince was, vatte het op CNN als volgt samen:"Het meest vruchtbare aan Prince was dat hij niet alleen het krachtigste voorbeeld van een zwart genie was dat ik ooit gezien heb, maar dat hij in staat was God en seks als onderwerpen te verbinden op een manier die we niet eerder gezien hadden. Elke song was ofwel een gebed ofwel voorspel".De laatste zin kon op sociale media op grote instemming rekenen. (RR)