Het is niet echt een verrassing: Stromae heeft net als vorig jaar de Red Bull Elektropedia Award voor Artist of the Year ontvangen. De Brusselaar won ook in de twee andere categorieën waarin hij was genomineerd: Best Live Act en Best Video ('Ta fête'). De muziekprijzen, waarvoor ruim 21.000 mensen hun stem uitbrachten, werden zaterdag toegekend net vóór de opening van I Love Techno in Gent.

Stromae's grote concurrent Oscar and the Wolf kon twee nominaties verzilveren: Best Album en Breakthrough. De opvallendste winnaar van de avond was ongetwijfeld LeFtO. Hij klopt Dimitri Vegas & Like Mike en 2ManyDJs in de eerste Belgische DJ Top 100.

De Brusselaar die onlangs de vijftiende verjaardag van zijn gesmaakte programma op Studio Brussel vierde, was ook primus met Boiler Room. Het feestje dat hij dit jaar organiseerde in Brussel won de Red Bull Elektropedia Award voor Best Party. Boiler Room scoorde beter dan Café d'Anvers in Antwerpen en Charlatan in Gent.

De allerbeste party ooit was 10 Days Off. De award voor beste MC ging naar TLP.

Brussel populairste partystad

Tomorrowland, Fuse en Netsky mogen voor de vierde keer op rij hun prijzenkast aanvullen met de award voor respectievelijk Best Festival, Best Club en Best Song ('Running Low'). Brussel is de populairste partystad, zo blijkt uit de stemmentelling. Acht clubs uit de hoofdstad staan in de Belgische Club Top 30, gevolgd door Gent (6), Antwerpen (5) en Luik (3).

Vielen ook in de prijzen: Locked Groove (beste producer), Kozzmozz ('best really big party'), We Play House Recordings (beste label), Dimitri Bekaert (beste partyfotograaf), 22tracks ('tomorrow in the papers award') en Musketon (Marc Meulemans Award voor beste artwork).

De Red Bull Elektropedia Awards is een initiatief van Red Bull Elektropedia, het online platform van de Belgische dance- en clubscene, in samenwerking met Studio Brussel. (DB)

Het is niet echt een verrassing: Stromae heeft net als vorig jaar de Red Bull Elektropedia Award voor Artist of the Year ontvangen. De Brusselaar won ook in de twee andere categorieën waarin hij was genomineerd: Best Live Act en Best Video ('Ta fête'). De muziekprijzen, waarvoor ruim 21.000 mensen hun stem uitbrachten, werden zaterdag toegekend net vóór de opening van I Love Techno in Gent. Stromae's grote concurrent Oscar and the Wolf kon twee nominaties verzilveren: Best Album en Breakthrough. De opvallendste winnaar van de avond was ongetwijfeld LeFtO. Hij klopt Dimitri Vegas & Like Mike en 2ManyDJs in de eerste Belgische DJ Top 100. De Brusselaar die onlangs de vijftiende verjaardag van zijn gesmaakte programma op Studio Brussel vierde, was ook primus met Boiler Room. Het feestje dat hij dit jaar organiseerde in Brussel won de Red Bull Elektropedia Award voor Best Party. Boiler Room scoorde beter dan Café d'Anvers in Antwerpen en Charlatan in Gent.De allerbeste party ooit was 10 Days Off. De award voor beste MC ging naar TLP.Brussel populairste partystadTomorrowland, Fuse en Netsky mogen voor de vierde keer op rij hun prijzenkast aanvullen met de award voor respectievelijk Best Festival, Best Club en Best Song ('Running Low'). Brussel is de populairste partystad, zo blijkt uit de stemmentelling. Acht clubs uit de hoofdstad staan in de Belgische Club Top 30, gevolgd door Gent (6), Antwerpen (5) en Luik (3).Vielen ook in de prijzen: Locked Groove (beste producer), Kozzmozz ('best really big party'), We Play House Recordings (beste label), Dimitri Bekaert (beste partyfotograaf), 22tracks ('tomorrow in the papers award') en Musketon (Marc Meulemans Award voor beste artwork). De Red Bull Elektropedia Awards is een initiatief van Red Bull Elektropedia, het online platform van de Belgische dance- en clubscene, in samenwerking met Studio Brussel. (DB)