'Als we de plaat nu al zouden uitbrengen, dan zou ze fantastisch klinken', zei Elbow-zanger Guy Garvey eind september. Maar dat deed de Band uit Manchester niet. Ze namen de nodige tijd 'om alles in de puntjes uit te werken.' Intussen zijn we enkele maanden verder en is het uitkijken naar de release van hun zesde langspeler 'The Take Off and Landing of Everything', de opvolger van Build a Rocket Boys! uit 2011. Die ligt op 3 maart in de winkel. In afwachting trakteert het ambitieuze kwintet op een voorsmaakje: 'Fly Boy Blue/Lunette', over de romantiek en de valkuilen van het ouder worden. De song kreeg een video gemonteerd met beelden van de opnamesessies in hun Blueprint-studio's.

Op 14 juni concerteert Elbow in Paleis 12 in Brussel. De kans lijkt ons groot dat je de sympathieke Guy Garvey en zijn kompanen komende zomer ook terugziet op een Belgisch festivalpodium.

'Als we de plaat nu al zouden uitbrengen, dan zou ze fantastisch klinken', zei Elbow-zanger Guy Garvey eind september. Maar dat deed de Band uit Manchester niet. Ze namen de nodige tijd 'om alles in de puntjes uit te werken.' Intussen zijn we enkele maanden verder en is het uitkijken naar de release van hun zesde langspeler 'The Take Off and Landing of Everything', de opvolger van Build a Rocket Boys! uit 2011. Die ligt op 3 maart in de winkel. In afwachting trakteert het ambitieuze kwintet op een voorsmaakje: 'Fly Boy Blue/Lunette', over de romantiek en de valkuilen van het ouder worden. De song kreeg een video gemonteerd met beelden van de opnamesessies in hun Blueprint-studio's.Op 14 juni concerteert Elbow in Paleis 12 in Brussel. De kans lijkt ons groot dat je de sympathieke Guy Garvey en zijn kompanen komende zomer ook terugziet op een Belgisch festivalpodium.