Festival Dranouter kondigde gisteren de eerste namen aan voor de editie van 2010. Onder meer Tom McRae, Nouvelle Vague, Paolo Conte, Vaya Con Dios, Absynthe Minded, Hindi Zahra, Caroline Chocolate Drops, Daan, Rob Sawyer, Isbells, Staff Benda Bilili en La Bottine Souriante zullen tussen vijf en acht augustus te bewonderen zijn op een van de drie podia op het West-Vlaamse folkgebeuren. De ticketverkoop start halfweg april via Sherpa.be.

Het is alweer de 36e editie van het geitenwollen festival dat in 1975 voor de eerste maal georganiseerd werd. In die vijfendertig jaar is het festival van een klein feest op de speelplaats van de lokale school uitgegroeid tot het grootste Europese festival in zijn soort. Behalve de onvermijdelijke traditionele folkbands staan er de laatste jaren steeds vaker bekende artiesten als Lou Reed, Buena Vista Social Club of Marianne Faithfull geprogrammeerd.

Headliner Paolo Conte speelt Come Away with Me (Vieni via con me) live:

Freek Lauwers

Festival Dranouter kondigde gisteren de eerste namen aan voor de editie van 2010. Onder meer Tom McRae, Nouvelle Vague, Paolo Conte, Vaya Con Dios, Absynthe Minded, Hindi Zahra, Caroline Chocolate Drops, Daan, Rob Sawyer, Isbells, Staff Benda Bilili en La Bottine Souriante zullen tussen vijf en acht augustus te bewonderen zijn op een van de drie podia op het West-Vlaamse folkgebeuren. De ticketverkoop start halfweg april via Sherpa.be. Het is alweer de 36e editie van het geitenwollen festival dat in 1975 voor de eerste maal georganiseerd werd. In die vijfendertig jaar is het festival van een klein feest op de speelplaats van de lokale school uitgegroeid tot het grootste Europese festival in zijn soort. Behalve de onvermijdelijke traditionele folkbands staan er de laatste jaren steeds vaker bekende artiesten als Lou Reed, Buena Vista Social Club of Marianne Faithfull geprogrammeerd. Headliner Paolo Conte speelt Come Away with Me (Vieni via con me) live:Freek Lauwers