Het duurt nog zo'n drie maanden eer Leffingeleuren van start gaat, dus de organisatie begint stilletjes aan haar eerste namen te lossen. Met de veertien acts die nu al zijn aangekondigd, presenteert het festival een mix van internationale en nationale toppers als verse underdogs.


Zo zal onze nationale trots vertegenwoordigd worden door Arno en Daan. Wat internationaal talent betreft, richten we de pijlen op de Brit Squarepusher, dat een mix brengt van elektronische klanken en drum and bass. Ook remixgod Tiga komt helemaal van het verre Canada om plaatjes te draaien, terwijl de Engelstalige indieband The Horrors en het opkomende Still Corners zich zullen focussen op knap gitaarwerk.


De Amerikaanse vrouwen van Au Revoir Simone zullen het dan weer over een meer synthpop-achtige boeg gooien, en wie liever stevig rockt kan terecht bij A Place To Bury Strangers, het Belgische Steak Number Eight of Amen Ra.


Daarnaast zijn ook Cayucas (us), Jacco Gardner (nl), Strand of Oaks (us) en The Spectors van de partij. De komende weken worden nog meer namen bekendgemaakt. Hoeveel de tickets zullen kosten is nog niet bekend, de voorverkoop begint midden juni. (JD)

Het duurt nog zo'n drie maanden eer Leffingeleuren van start gaat, dus de organisatie begint stilletjes aan haar eerste namen te lossen. Met de veertien acts die nu al zijn aangekondigd, presenteert het festival een mix van internationale en nationale toppers als verse underdogs. Zo zal onze nationale trots vertegenwoordigd worden door Arno en Daan. Wat internationaal talent betreft, richten we de pijlen op de Brit Squarepusher, dat een mix brengt van elektronische klanken en drum and bass. Ook remixgod Tiga komt helemaal van het verre Canada om plaatjes te draaien, terwijl de Engelstalige indieband The Horrors en het opkomende Still Corners zich zullen focussen op knap gitaarwerk. De Amerikaanse vrouwen van Au Revoir Simone zullen het dan weer over een meer synthpop-achtige boeg gooien, en wie liever stevig rockt kan terecht bij A Place To Bury Strangers, het Belgische Steak Number Eight of Amen Ra. Daarnaast zijn ook Cayucas (us), Jacco Gardner (nl), Strand of Oaks (us) en The Spectors van de partij. De komende weken worden nog meer namen bekendgemaakt. Hoeveel de tickets zullen kosten is nog niet bekend, de voorverkoop begint midden juni. (JD)