De Amerikaanse zanger Michael Stipe heeft muzikaal opnieuw van zich laten horen na de split van R.E.M., nu drie jaar geleden.

Er is nieuwe muziek van Michael Stipe. Zo heeft hij de soundtrack gemaakt van de film 'The Cold Lands', geregisseerd door een vriend van Stipe,Tom Gilroy.

"Dit is eigenlijk het eerste wat ik op muzikaal gebied heb gedaan sinds R.E.M. uit elkaar is gevallen. Daarom wilde ik iets doen wat voor mij van belang is. Ik wist dat ik niet zou gaan zingen, dus dat maakte het al wat makkelijker," aldus Stipe aan 'Salon' over de filmmuziek die hij schreef.

Uiteindelijk koos hij niet meteen voor de meest voor de hand liggende filmmuziek. Zo is het geen rustige achtergrondmuziek, maar bevatten de songs voor 'The Cold Lands' enkele stevige beats en 'grooves'. Ook Mark Mulcahy werkte mee aan de soundtrack.

Bekijk hier de trailer van de film:

(LVR)

De Amerikaanse zanger Michael Stipe heeft muzikaal opnieuw van zich laten horen na de split van R.E.M., nu drie jaar geleden. Er is nieuwe muziek van Michael Stipe. Zo heeft hij de soundtrack gemaakt van de film 'The Cold Lands', geregisseerd door een vriend van Stipe,Tom Gilroy. "Dit is eigenlijk het eerste wat ik op muzikaal gebied heb gedaan sinds R.E.M. uit elkaar is gevallen. Daarom wilde ik iets doen wat voor mij van belang is. Ik wist dat ik niet zou gaan zingen, dus dat maakte het al wat makkelijker," aldus Stipe aan 'Salon' over de filmmuziek die hij schreef. Uiteindelijk koos hij niet meteen voor de meest voor de hand liggende filmmuziek. Zo is het geen rustige achtergrondmuziek, maar bevatten de songs voor 'The Cold Lands' enkele stevige beats en 'grooves'. Ook Mark Mulcahy werkte mee aan de soundtrack. Bekijk hier de trailer van de film:(LVR)