Earth, Wind & Fire Experience feat. Al McKay is de absolute headliner van de vijftiende editie van het discofeest Studio 54, op zaterdag 1 oktober in het Antwerpse Sportpaleis. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt. De dertienkoppige band, met nog zeven oorspronkelijke leden van het legendarische Amerikaanse disco- en funkcollectief krijgt op de affiche het gezelschap van de Nederlandse girlband Luv', zangeres Kate Ryan, de Amerikaanse R&B- en dancezangeres Jocelyn Brown en DJ Ward.

Studio 54, naar eigen zeggen "het meest glamoureuze en tegelijkertijd meest ongedwongen feest van het jaar", ontstond in 2001 uit een maandelijks evenement van de Antwerpse discotheek Red and Blue dat een eerbetoon vormt aan de beruchte originele Studio 54-nachtclub in New York City. De voorbije edities kwamen onder meer Grace Jones, Boney M en Gloria Gaynor al het beste van zichzelf geven in het Sportpaleis.

Ook dit jaar wil het feest uitpakken met de traditionele dresscode ("no blue jeans allowed"), tonnen confetti, liters champagne en acts van danseressen, dansers en drag queens. De muzikale blikvanger moet Earth, Wind & Fire Experience feat. Al McKay worden. Earth, Wind & Fire is bekend van monsterhits als "September", "Boogie Wonderland" en "Let's Groove".

Luv', de Nederlandse meidenpopband uit de jaren '70 en '80 die vooral een hit scoorde met "You're the Greatest Lover", komt overigens eveneens in nagenoeg de originele bezetting naar Antwerpen afgezakt. (Belga/DB)

Earth, Wind & Fire Experience feat. Al McKay is de absolute headliner van de vijftiende editie van het discofeest Studio 54, op zaterdag 1 oktober in het Antwerpse Sportpaleis. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt. De dertienkoppige band, met nog zeven oorspronkelijke leden van het legendarische Amerikaanse disco- en funkcollectief krijgt op de affiche het gezelschap van de Nederlandse girlband Luv', zangeres Kate Ryan, de Amerikaanse R&B- en dancezangeres Jocelyn Brown en DJ Ward.Studio 54, naar eigen zeggen "het meest glamoureuze en tegelijkertijd meest ongedwongen feest van het jaar", ontstond in 2001 uit een maandelijks evenement van de Antwerpse discotheek Red and Blue dat een eerbetoon vormt aan de beruchte originele Studio 54-nachtclub in New York City. De voorbije edities kwamen onder meer Grace Jones, Boney M en Gloria Gaynor al het beste van zichzelf geven in het Sportpaleis. Ook dit jaar wil het feest uitpakken met de traditionele dresscode ("no blue jeans allowed"), tonnen confetti, liters champagne en acts van danseressen, dansers en drag queens. De muzikale blikvanger moet Earth, Wind & Fire Experience feat. Al McKay worden. Earth, Wind & Fire is bekend van monsterhits als "September", "Boogie Wonderland" en "Let's Groove". Luv', de Nederlandse meidenpopband uit de jaren '70 en '80 die vooral een hit scoorde met "You're the Greatest Lover", komt overigens eveneens in nagenoeg de originele bezetting naar Antwerpen afgezakt. (Belga/DB)