In een interview met Taki's Magazine zei de Amerikaanse zanger en muzikant dat hij na de aanslagen in Parijs moslims feest zag vieren in de straten. Bovendien herhaalde hij zijn uitspraken van eerder dit jaar nog eens door te zeggen dat een deel van de bewaking 'zich vreemd gedroeg' voor het concert in de Bataclan.

Daarnaast reageerde Hughes ook op de aanslagen van Brussel van 22 maart. 'Kijk naar de mannen die Brussel bombarderen. Ze droegen zwarte handschoenen aan een hand. Hun bagage was te zwaar om te dragen, maar ze wilden niet dat iemand hen hielp. Niemand bracht dit naar boven door sociale conditionering - totdat de bommen ontploften', aldus Hughes.

'Gebakken lucht'

Jesse Hughes beeïndigde het interview met een reactie op de toenemende islamofobie. 'Er bestaat een volledige generatie blanke kinderen die stom en blind zijn. Ze zijn opgegroeid in een liberale omgeving en worden overspoeld met verheven begrippen die eigenlijk niet meer zijn dan gebakken lucht. Kijk naar waar het hen gebracht heeft.'

Naar aanleiding van de uitspraken in het Amerikaanse medium beslisten de organisatoren van Cabaret Vert en Rock en Seine om het optreden van Eagles of Death Metal te annuleren.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dit jaar dat Hughes opmerkelijke uitlatingen doet. Eerder dit jaar verdacht hij de bewakers van de Parijse concertzaal Bataclan ervan om samen te spannen met de terroristen die op 13 november 2015 de aanslag pleegden. Later excuseerde hij zich hiervoor.(EL)

In een interview met Taki's Magazine zei de Amerikaanse zanger en muzikant dat hij na de aanslagen in Parijs moslims feest zag vieren in de straten. Bovendien herhaalde hij zijn uitspraken van eerder dit jaar nog eens door te zeggen dat een deel van de bewaking 'zich vreemd gedroeg' voor het concert in de Bataclan. Daarnaast reageerde Hughes ook op de aanslagen van Brussel van 22 maart. 'Kijk naar de mannen die Brussel bombarderen. Ze droegen zwarte handschoenen aan een hand. Hun bagage was te zwaar om te dragen, maar ze wilden niet dat iemand hen hielp. Niemand bracht dit naar boven door sociale conditionering - totdat de bommen ontploften', aldus Hughes.Jesse Hughes beeïndigde het interview met een reactie op de toenemende islamofobie. 'Er bestaat een volledige generatie blanke kinderen die stom en blind zijn. Ze zijn opgegroeid in een liberale omgeving en worden overspoeld met verheven begrippen die eigenlijk niet meer zijn dan gebakken lucht. Kijk naar waar het hen gebracht heeft.'Naar aanleiding van de uitspraken in het Amerikaanse medium beslisten de organisatoren van Cabaret Vert en Rock en Seine om het optreden van Eagles of Death Metal te annuleren. Het is niet de eerste keer dit jaar dat Hughes opmerkelijke uitlatingen doet. Eerder dit jaar verdacht hij de bewakers van de Parijse concertzaal Bataclan ervan om samen te spannen met de terroristen die op 13 november 2015 de aanslag pleegden. Later excuseerde hij zich hiervoor.(EL)