Bob Dylan zegt een aantal concerten in Zuidoost-Azië af omdat hij met zijn Neverending Tour China niet binnen mag. De singer-songwriter zou deze maand concerten spelen in Sjanghai, Peking, Taiwan, Zuid-Korea en Hong Kong, nadat hij een reeks van veertien concerten in Japan beëindigde. Het zou de eerste keer geweest zijn dat hij in China optrad.

'Het Chinese ministerie van Cultuur wilde geen toestemming geven voor de concerten in Peking en Sjanghai. Daardoor zagen we ons genoodzaakt om ook de overige data in Zuidoost-Azië te schrappen', vertelde concertpromotor Jeffrey Wu aan de South China Morning Post. 'De mogelijkheid om voor het eerst in China te spelen, was voor Bob Dylan doorslaggevend. Doordat de twee concerten verboden werden, vielen ook de drie andere data in het water.'

Het verbod zou er gekomen zijn door Dylans reputatie van protestzanger en icoon van de tegencultuur. Bovendien zou de Chinese overheid extra achterdochtig geworden zijn na de doortocht van Björk in 2008. De IJslandse zangeres veroorzaakte toen een fikse rel door tijdens een concert in Shanghai slogans pro Tibet te verkondigen. Ook Oasis mocht vorig jaar niet in China optreden door hun banden met de 'Free Tibet'-campagne.

Nu de plannen voor een reeks concerten in Zuidoost-Azië in de vuilnisbak zijn beland, zal Bob Dylan pas op 29 mei verder gaan met zijn Neverending Tour. Hij trapt dan het Europese luik van zijn tournee af in het Griekse Athene.

Bob Dylans' Subterranean Homesick Blues:

Freek Lauwers

Bob Dylan zegt een aantal concerten in Zuidoost-Azië af omdat hij met zijn Neverending Tour China niet binnen mag. De singer-songwriter zou deze maand concerten spelen in Sjanghai, Peking, Taiwan, Zuid-Korea en Hong Kong, nadat hij een reeks van veertien concerten in Japan beëindigde. Het zou de eerste keer geweest zijn dat hij in China optrad. 'Het Chinese ministerie van Cultuur wilde geen toestemming geven voor de concerten in Peking en Sjanghai. Daardoor zagen we ons genoodzaakt om ook de overige data in Zuidoost-Azië te schrappen', vertelde concertpromotor Jeffrey Wu aan de South China Morning Post. 'De mogelijkheid om voor het eerst in China te spelen, was voor Bob Dylan doorslaggevend. Doordat de twee concerten verboden werden, vielen ook de drie andere data in het water.' Het verbod zou er gekomen zijn door Dylans reputatie van protestzanger en icoon van de tegencultuur. Bovendien zou de Chinese overheid extra achterdochtig geworden zijn na de doortocht van Björk in 2008. De IJslandse zangeres veroorzaakte toen een fikse rel door tijdens een concert in Shanghai slogans pro Tibet te verkondigen. Ook Oasis mocht vorig jaar niet in China optreden door hun banden met de 'Free Tibet'-campagne. Nu de plannen voor een reeks concerten in Zuidoost-Azië in de vuilnisbak zijn beland, zal Bob Dylan pas op 29 mei verder gaan met zijn Neverending Tour. Hij trapt dan het Europese luik van zijn tournee af in het Griekse Athene.Bob Dylans' Subterranean Homesick Blues:Freek Lauwers