Zijn vrienden-muzikanten voorzien een muzikaal eerbetoon. Op de ledwall van het Gentse Stadsmuseum STAM, die te zien is vanaf de binnenring, wordt zaterdag een grote foto van Walter De Buck getoond, naast de rode draperieën van 'zijn' feesten Bij Sint-Jacobs. In de binnentuin van de Bijlokesite brandt een haardvuur en klinken bekende en onbekende nummers uit het rijke oeuvre van de muzikant-beeldhouwer.

Vanaf 13.00 uur brachten honderden Gentenaars een laatste groet, de rouwenden gaven gevolg aan de oproep om één bloem mee te brengen. Onder de aanwezigen veel 'gewone' en 'bekende' Gentenaars, zoals toneelregisseur en schrijver Freek Neirynck, Luk 'pierke pierlala' De Bruycker en professor Etienne Vermeersch. Acteur-regisseur Bob De Moor zal een afscheidsrede brengen.

Ook het Gentse schepencollege woont de afscheidsviering bij, net als Guido De Leeuw van Trefpunt en andere organisatoren van de Gentse Feesten, en veel muzikanten en andere

artiesten.

In de 13de-eeuwse concertzaal, waar plaats is voor 950 aanwezigen, brengen Patrick Riguelle, Roland Van Campenhout, Alex Rambaut, Yves Meersschaert en andere muzikanten waar De Buck mee samenwerkte, vanaf 14 uur nummers zoals 'k Ben al zo lang op weg geweest'. Onder meer ook het Franse amoureuze strijdlied 'Le temps des cérises', dat De Buck nog met Riguelle zong, naast nummmers als 'Non, je ne regrette rien' van Edith Piaf en 'Ne me quitte pas' van Jacques Brel. (Belga/LP)

Zijn vrienden-muzikanten voorzien een muzikaal eerbetoon. Op de ledwall van het Gentse Stadsmuseum STAM, die te zien is vanaf de binnenring, wordt zaterdag een grote foto van Walter De Buck getoond, naast de rode draperieën van 'zijn' feesten Bij Sint-Jacobs. In de binnentuin van de Bijlokesite brandt een haardvuur en klinken bekende en onbekende nummers uit het rijke oeuvre van de muzikant-beeldhouwer. Vanaf 13.00 uur brachten honderden Gentenaars een laatste groet, de rouwenden gaven gevolg aan de oproep om één bloem mee te brengen. Onder de aanwezigen veel 'gewone' en 'bekende' Gentenaars, zoals toneelregisseur en schrijver Freek Neirynck, Luk 'pierke pierlala' De Bruycker en professor Etienne Vermeersch. Acteur-regisseur Bob De Moor zal een afscheidsrede brengen. Ook het Gentse schepencollege woont de afscheidsviering bij, net als Guido De Leeuw van Trefpunt en andere organisatoren van de Gentse Feesten, en veel muzikanten en andereartiesten. In de 13de-eeuwse concertzaal, waar plaats is voor 950 aanwezigen, brengen Patrick Riguelle, Roland Van Campenhout, Alex Rambaut, Yves Meersschaert en andere muzikanten waar De Buck mee samenwerkte, vanaf 14 uur nummers zoals 'k Ben al zo lang op weg geweest'. Onder meer ook het Franse amoureuze strijdlied 'Le temps des cérises', dat De Buck nog met Riguelle zong, naast nummmers als 'Non, je ne regrette rien' van Edith Piaf en 'Ne me quitte pas' van Jacques Brel. (Belga/LP)