Jon Brookes, drummer van The Charlatans, was sinds 2010 in behandeling nadat een hersentumor werd vastgesteld. Ondanks tal van operaties werkte hij nog mee aan nieuwe nummers voor de rockband. Hij overleed dinsdagochtend in het ziekenhuis.

De bandleden zijn er het hart van in. Hun gedachten gaan naar de familieleden van de drummer. 'Jon Brookes, mijn vriend, onze drummer en inspiratie voor zo velen. Wij zijn helemaal verscheurd. Sterkte voor de familie van Jon', reageerde Charlatans-frontman Tim Burgess.

Brookes was een van de stichtende leden van The Charlatans die in de jaren '90 doorbrak. Ze hebben een pak hits achter hun naam sinds de release van hun 'debuutsingle 'Indian Rope' in 1990. 'The only one I know' was hun bekendste werkstuk. (DB)

Jon Brookes, drummer van The Charlatans, was sinds 2010 in behandeling nadat een hersentumor werd vastgesteld. Ondanks tal van operaties werkte hij nog mee aan nieuwe nummers voor de rockband. Hij overleed dinsdagochtend in het ziekenhuis. De bandleden zijn er het hart van in. Hun gedachten gaan naar de familieleden van de drummer. 'Jon Brookes, mijn vriend, onze drummer en inspiratie voor zo velen. Wij zijn helemaal verscheurd. Sterkte voor de familie van Jon', reageerde Charlatans-frontman Tim Burgess.Brookes was een van de stichtende leden van The Charlatans die in de jaren '90 doorbrak. Ze hebben een pak hits achter hun naam sinds de release van hun 'debuutsingle 'Indian Rope' in 1990. 'The only one I know' was hun bekendste werkstuk. (DB)