Dinsdagmorgen werd Paice (67) naar eigen zeggen in de Zweedse hoofdstad Stockholm wakker met het gevoel dat de rechterzijde van zijn lichaam verlamd leek. Hij kon zijn rechterhand en vingers niet bewegen.

De muzikant trok naar het ziekenhuis waar de diagnose een "mini-beroerte" luidde, zonder ernstige of blijvende schade. Hij kreeg onmiddellijk een behandeling.

Donderdag voelde Paice zich naar eigen zeggen nog "licht" verlamd aan de rechterkant van zijn gezicht en had hij een tintelend gevoel in de rechterhand. De vaardigheid in de rechterhand is snel aan het terugkomen, waarbij Paice denkt volgende maand weer te kunnen touren.

De Purple-shows van deze week in Zweden en Denemarken zijn alvast afgelast. "Het zijn de eerste die ik mis sinds Deep Purple in 1968 is ontstaan", treurt Paice. De groep, vooral bekend van nummers als "Smoke on the Water, "Child in Time" en "Burn", heeft net een nieuw album ingeblikt. Paice is het enige originele groepslid dat alle, soms stormachtige, personeelswijzigingen heeft overleefd. Deep Purple concerteert normaal op 29 juli in Tienen. (Belga)

Dinsdagmorgen werd Paice (67) naar eigen zeggen in de Zweedse hoofdstad Stockholm wakker met het gevoel dat de rechterzijde van zijn lichaam verlamd leek. Hij kon zijn rechterhand en vingers niet bewegen. De muzikant trok naar het ziekenhuis waar de diagnose een "mini-beroerte" luidde, zonder ernstige of blijvende schade. Hij kreeg onmiddellijk een behandeling. Donderdag voelde Paice zich naar eigen zeggen nog "licht" verlamd aan de rechterkant van zijn gezicht en had hij een tintelend gevoel in de rechterhand. De vaardigheid in de rechterhand is snel aan het terugkomen, waarbij Paice denkt volgende maand weer te kunnen touren. De Purple-shows van deze week in Zweden en Denemarken zijn alvast afgelast. "Het zijn de eerste die ik mis sinds Deep Purple in 1968 is ontstaan", treurt Paice. De groep, vooral bekend van nummers als "Smoke on the Water, "Child in Time" en "Burn", heeft net een nieuw album ingeblikt. Paice is het enige originele groepslid dat alle, soms stormachtige, personeelswijzigingen heeft overleefd. Deep Purple concerteert normaal op 29 juli in Tienen. (Belga)