Griffin, bijgenaamd 'Buffin', was een vast lid van de groep, vanaf haar oprichting in 1969 tot de split in 1976. Daarna speelde hij bij de opvolgergroep British Lions alvorens aan het werk te gaan als muziekproducent. Hij produceerde meer dan 2.000 sessies van het radioprogramma van de legendarische John Peel.

Mott the Hoople is bekend van twee grote hits: het door David Bowie geschreven 'All the Young Dudes' en het rockende 'All the way to Memphis', dat de soundtrack sierde van Martin Scorsese's roadmovie 'Alice doesn't live here anymore'. De drummer leed al jaren aan de ziekte van Alzheimer. (Belga)

Griffin, bijgenaamd 'Buffin', was een vast lid van de groep, vanaf haar oprichting in 1969 tot de split in 1976. Daarna speelde hij bij de opvolgergroep British Lions alvorens aan het werk te gaan als muziekproducent. Hij produceerde meer dan 2.000 sessies van het radioprogramma van de legendarische John Peel. Mott the Hoople is bekend van twee grote hits: het door David Bowie geschreven 'All the Young Dudes' en het rockende 'All the way to Memphis', dat de soundtrack sierde van Martin Scorsese's roadmovie 'Alice doesn't live here anymore'. De drummer leed al jaren aan de ziekte van Alzheimer. (Belga)