De 47-jarige Dr. Dre is de bestbetaalde muzikant van 2012. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes verdiende hij het afgelopen jaar maar liefst 110 miljoen dollar, omgerekend 87,5 miljoen euro. En dat zonder ook maar één album uit te brengen.

De hiphopper dankt zijn flinkgespijsde bankrekening aan zijn lucratieve bedrijf Beats Electronics dat de hoofdtelefoonlijn 'Beats by Dre' uitbrengt. HTC, de Taiwanese producent van mobiele apparatuur, kocht enkele maanden geleden 51 procent van zijn aandelen, goed voor cheque van 100 miljoen euro. De overige sommen geld verdiende hij aan royalties, productiewerk en optredens.

Nummer twee in de lijst is de 69-jarige Roger Waters, voormalig lid van Pink Floyd. Hij verdiende met zijn visueel spektakelstuk rond 'The Wall', het legendarische album van Pink Floyd uit 1979, zo'n 88 miljoen dollar. Elton John sprokkelde 80 miljoen dollar bijeen en vervolledigt het podium.

Daarna volgen U2 - vorig jaar nog lijstaanvoerder - en Take That, met respectievelijk 78 en 69 miljoen dollar op hun bankrekening. (DB)

De 47-jarige Dr. Dre is de bestbetaalde muzikant van 2012. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes verdiende hij het afgelopen jaar maar liefst 110 miljoen dollar, omgerekend 87,5 miljoen euro. En dat zonder ook maar één album uit te brengen. De hiphopper dankt zijn flinkgespijsde bankrekening aan zijn lucratieve bedrijf Beats Electronics dat de hoofdtelefoonlijn 'Beats by Dre' uitbrengt. HTC, de Taiwanese producent van mobiele apparatuur, kocht enkele maanden geleden 51 procent van zijn aandelen, goed voor cheque van 100 miljoen euro. De overige sommen geld verdiende hij aan royalties, productiewerk en optredens.Nummer twee in de lijst is de 69-jarige Roger Waters, voormalig lid van Pink Floyd. Hij verdiende met zijn visueel spektakelstuk rond 'The Wall', het legendarische album van Pink Floyd uit 1979, zo'n 88 miljoen dollar. Elton John sprokkelde 80 miljoen dollar bijeen en vervolledigt het podium.Daarna volgen U2 - vorig jaar nog lijstaanvoerder - en Take That, met respectievelijk 78 en 69 miljoen dollar op hun bankrekening. (DB)