Iggy Pop, Grace Jones, Henry Rollins, Eagles of Death Metal's Jesse Hughes, Lemmy Kilmister, Joshua Homme, Volbeat, Mark Lanegan, Slayer-bassist Tom Araya, Nina Hagen en Slash: voor zijn epos met een hoek af hengelde Bjorn Tagemose naar de diensten van een fijne keur van rock 'n roll-figuren.

Het luide en donkere sprookje wordt een visueel spektakel met een knotsgekke plot, weinig dialogen en vooral veel ronkende gitaren. Iets anders dus dan de bijna gelijknamige opera van Richard Wagner, Götterdämmerung.

Iggy Pop is de punkrock-engel (Vicious) van dienst. Henry Rollins neemt de rol van priester op zich en Grace Jones krijgt de moeilijke taak om de testosteron van de slechte rock-'n-rollers te bedwingen. En volgens de trailer zijn er nog veel meer vreemde rollen voor 'the baddest motherfuckers of rock 'n roll history'.

In juni 2016 gaat de explosieve conceptfilm in première. Dan toert 'Gutterdämmerung' (met een live-band) langs de grootste festivals van Europa en de VS. (DB)

Bekijk de eerste trailer:

Iggy Pop, Grace Jones, Henry Rollins, Eagles of Death Metal's Jesse Hughes, Lemmy Kilmister, Joshua Homme, Volbeat, Mark Lanegan, Slayer-bassist Tom Araya, Nina Hagen en Slash: voor zijn epos met een hoek af hengelde Bjorn Tagemose naar de diensten van een fijne keur van rock 'n roll-figuren. Het luide en donkere sprookje wordt een visueel spektakel met een knotsgekke plot, weinig dialogen en vooral veel ronkende gitaren. Iets anders dus dan de bijna gelijknamige opera van Richard Wagner, Götterdämmerung. Iggy Pop is de punkrock-engel (Vicious) van dienst. Henry Rollins neemt de rol van priester op zich en Grace Jones krijgt de moeilijke taak om de testosteron van de slechte rock-'n-rollers te bedwingen. En volgens de trailer zijn er nog veel meer vreemde rollen voor 'the baddest motherfuckers of rock 'n roll history'.In juni 2016 gaat de explosieve conceptfilm in première. Dan toert 'Gutterdämmerung' (met een live-band) langs de grootste festivals van Europa en de VS. (DB)Bekijk de eerste trailer: