Pete Doherty, naast begenadigd zanger ook dichter en schrijver, brengt nog eens een soloplaat uit. Dat is al geleden sinds 2009. 'Hamburg Demonstrations', opgenomen in Hamburg, ligt op 2 december in de winkel, bevat onder meer een nummer over de aanslagen in Parijs en een ode aan Amy Winehouse, en heeft met het rustige 'Don't Love Anyone (But You're Not Just Anyone)' een eerste voorsmaakje.

Doherty, die zich tegenwoordig laat aanspreken met Peter, is de laatste drie jaar zeer actief voor zijn doen. Vorig jaar bracht hij met The Libertines het album 'Anthems For Doomed Youth' uit. Twee jaar eerder deed hij hetzelfde met zijn andere band Babyshambles (Sequel to the Prequel'). De jaren daarvóór kwam de man met de hoed meer in het nieuws omwille van zijn turbulente leven dan vanwege zijn muzikale kwaliteiten. (DB)

Pete Doherty, naast begenadigd zanger ook dichter en schrijver, brengt nog eens een soloplaat uit. Dat is al geleden sinds 2009. 'Hamburg Demonstrations', opgenomen in Hamburg, ligt op 2 december in de winkel, bevat onder meer een nummer over de aanslagen in Parijs en een ode aan Amy Winehouse, en heeft met het rustige 'Don't Love Anyone (But You're Not Just Anyone)' een eerste voorsmaakje. Doherty, die zich tegenwoordig laat aanspreken met Peter, is de laatste drie jaar zeer actief voor zijn doen. Vorig jaar bracht hij met The Libertines het album 'Anthems For Doomed Youth' uit. Twee jaar eerder deed hij hetzelfde met zijn andere band Babyshambles (Sequel to the Prequel'). De jaren daarvóór kwam de man met de hoed meer in het nieuws omwille van zijn turbulente leven dan vanwege zijn muzikale kwaliteiten. (DB)