Janis Joplin behoorde met hits als Me and Bobby McGee, Mercedes Benz en Piece of My Heart tot de aanjagers van de culturele revolutie in de jaren zestig. Alhoewel er tijdens haar ruige en seksueel getinte optredens weinig van te merken was, bleef ze kampen met gevoelens van onzekerheid en eenzaamheid, een gevolg van haar jeugd in een stadje in Texas waar ze zich altijd een buitenbeentje voelde.

In oktober 1970 overlijdt Janis Joplin veel te jong. Ze is dan nog maar 27 jaar en sterft 16 dagen na Jimi Hendrix, die net als Janis nog maar 27 was. Regisseur Amy Berg (genomineerd voor een Oscar met zijn films Deliver Us from Evil en West of Memphis) maakte de documentaire 'Janis: Little Girl Blue' over de gekwelde popster. Hij brengt ons een uniek en intiem portret van deze complexe artieste door middel van een reeks brieven die Janis aan haar ouders heeft geschreven, aangevuld met interviews met haar familie, vrienden en collega's.

Janis Joplin was meer dan een fantastische zangeres en deze documentaire werpt een nieuw licht op haar leven en haar plotse dood op haar 27e. (Content Distr., 2015)

De officiele trailer

Janis Joplin behoorde met hits als Me and Bobby McGee, Mercedes Benz en Piece of My Heart tot de aanjagers van de culturele revolutie in de jaren zestig. Alhoewel er tijdens haar ruige en seksueel getinte optredens weinig van te merken was, bleef ze kampen met gevoelens van onzekerheid en eenzaamheid, een gevolg van haar jeugd in een stadje in Texas waar ze zich altijd een buitenbeentje voelde.In oktober 1970 overlijdt Janis Joplin veel te jong. Ze is dan nog maar 27 jaar en sterft 16 dagen na Jimi Hendrix, die net als Janis nog maar 27 was. Regisseur Amy Berg (genomineerd voor een Oscar met zijn films Deliver Us from Evil en West of Memphis) maakte de documentaire 'Janis: Little Girl Blue' over de gekwelde popster. Hij brengt ons een uniek en intiem portret van deze complexe artieste door middel van een reeks brieven die Janis aan haar ouders heeft geschreven, aangevuld met interviews met haar familie, vrienden en collega's. Janis Joplin was meer dan een fantastische zangeres en deze documentaire werpt een nieuw licht op haar leven en haar plotse dood op haar 27e. (Content Distr., 2015)De officiele trailer