DJ Muggs is producer en deejay van de hiphopgroep Cypress Hill, maar werkt nu aan een soloproject. Met zijn album wil hij aantonen dat de vroege dubstep eigenlijk veel gelijkenissen vertoont met de eerste hiphopbeats. 'Bass For Your face' moet dubstep toegankelijk maken en echte hiphopfans overtuigen. Ondertussen gaf DJ Muggs al een exclusieve video vrij van 'Sound Clash', een van de singles op het nieuwe album.

Naast Dizzee Rascal zullen ook andere rappers meewerken aan de plaat. Onder andere de Amerikaan Chuck D, oprichter van Public Enemy, Danny Brown, Freddie Gibbs en Killah Priest werden gevraagd als gastartiesten.

Binnenkort staat Dizzee Rascal ook in het voorprogramma van de Briste rockband Muse. Na de release van hun nieuwe album vorig jaar, heeft de band nu vier stadionconcerten gepland in Groot-Brittanië. Dizzee Rascal zal alle vier de optredens ondersteunen. Op donderdag 4 juli staat de rapper op de festivalweide van Rock Werchter. (CS)

DJ Muggs is producer en deejay van de hiphopgroep Cypress Hill, maar werkt nu aan een soloproject. Met zijn album wil hij aantonen dat de vroege dubstep eigenlijk veel gelijkenissen vertoont met de eerste hiphopbeats. 'Bass For Your face' moet dubstep toegankelijk maken en echte hiphopfans overtuigen. Ondertussen gaf DJ Muggs al een exclusieve video vrij van 'Sound Clash', een van de singles op het nieuwe album. Naast Dizzee Rascal zullen ook andere rappers meewerken aan de plaat. Onder andere de Amerikaan Chuck D, oprichter van Public Enemy, Danny Brown, Freddie Gibbs en Killah Priest werden gevraagd als gastartiesten. Binnenkort staat Dizzee Rascal ook in het voorprogramma van de Briste rockband Muse. Na de release van hun nieuwe album vorig jaar, heeft de band nu vier stadionconcerten gepland in Groot-Brittanië. Dizzee Rascal zal alle vier de optredens ondersteunen. Op donderdag 4 juli staat de rapper op de festivalweide van Rock Werchter. (CS)