Jay Rock

Het labelmaatje van Kendrick Lamar maakte, twee jaar na een bijna fataal motorongeluk, een geslaagde comeback met zijn derde album Redemption. Beste hiphopplaat van 2018.

Anderson Paak

Terwijl Kanye van schandaal in schandaal sukkelde, liep mister popular Anderson Paak zijn charismatische zelf te wezen tijdens en na de geoliede promocampagne voor Oxnard.

Travis Scott

Gedurfde samples, gewaagde coproducers, een parade aan gaststerren en hip opkomend talent: met Astroworld werd Kanye op eigen terrein geklopt door zijn voormalige poulain.

Kendrick Lamar

Geen opvolger van Damn dit jaar, maar Lamar cureerde wel de gesmaakte soundtrack bij de bioscoophit Black Panther, en kan zo binnenkort misschien een nieuwe prijs naast zijn Pulitzer zetten.

Drake / Cardi B

Aantal Grammy-nominaties voor Drake dit jaar: zeven. Aantal nominaties voor Cardi B: vijf. Aantal nominaties voor Kanye: nul. En dan zeggen we nog niks over de verkoopcijfers.

Het labelmaatje van Kendrick Lamar maakte, twee jaar na een bijna fataal motorongeluk, een geslaagde comeback met zijn derde album Redemption. Beste hiphopplaat van 2018. Terwijl Kanye van schandaal in schandaal sukkelde, liep mister popular Anderson Paak zijn charismatische zelf te wezen tijdens en na de geoliede promocampagne voor Oxnard.Gedurfde samples, gewaagde coproducers, een parade aan gaststerren en hip opkomend talent: met Astroworld werd Kanye op eigen terrein geklopt door zijn voormalige poulain.Geen opvolger van Damn dit jaar, maar Lamar cureerde wel de gesmaakte soundtrack bij de bioscoophit Black Panther, en kan zo binnenkort misschien een nieuwe prijs naast zijn Pulitzer zetten.Aantal Grammy-nominaties voor Drake dit jaar: zeven. Aantal nominaties voor Cardi B: vijf. Aantal nominaties voor Kanye: nul. En dan zeggen we nog niks over de verkoopcijfers.