Tom Barman liet gisteravond in een interview op radio 1 een en ander vallen over de opvolger van dEUS' laatste plaat Vantage Point. Gisteren zijn de Antwerpse indierockers de opnamestudio ingedoken om er, als alles volgens plan gaat, eind dit jaar met een nieuwe plaat weer uit te komen. Deze zal dan begin 2011 zijn weg naar de winkelrekken vinden.

Producer van dienst is David Bottrill, de man achter Placebo's Battle for the Sun en Muse's Origin of Symmetry en die eerder voor dEUS The Ideal Crash onder handen nam. Met Karin Dreijer Andersson, zangeres van het Zweedse elektroduo The Knife, wil Barman graag nog een andere oude bekende ten tonele voeren. Na haar bijdrage op het nummer Slow van de vorige dEUS-plaat, heeft hij ook nu weer een nummer waar haar stem perfect bij zou passen, maar concrete plannen daarvoor zijn er nog niet.

Hieronder kan je Karin Dreijer Andersson's bijdrage nog eens beluisteren in de videoclip van dEUS' Slow.

Griet Op de Beeck

Tom Barman liet gisteravond in een interview op radio 1 een en ander vallen over de opvolger van dEUS' laatste plaat Vantage Point. Gisteren zijn de Antwerpse indierockers de opnamestudio ingedoken om er, als alles volgens plan gaat, eind dit jaar met een nieuwe plaat weer uit te komen. Deze zal dan begin 2011 zijn weg naar de winkelrekken vinden. Producer van dienst is David Bottrill, de man achter Placebo's Battle for the Sun en Muse's Origin of Symmetry en die eerder voor dEUS The Ideal Crash onder handen nam. Met Karin Dreijer Andersson, zangeres van het Zweedse elektroduo The Knife, wil Barman graag nog een andere oude bekende ten tonele voeren. Na haar bijdrage op het nummer Slow van de vorige dEUS-plaat, heeft hij ook nu weer een nummer waar haar stem perfect bij zou passen, maar concrete plannen daarvoor zijn er nog niet. Hieronder kan je Karin Dreijer Andersson's bijdrage nog eens beluisteren in de videoclip van dEUS' Slow. Griet Op de Beeck