Dit jaar geen glazen huis en geen klassieke geldinzameling voor Music for Life. De solidariteitsactie draait anno 2012 om dementie en krijgt een andere insteek. Van 14 tot 21 december vraagt de jongerenzender aan de luisteraars om zich actief in te zetten om het taboe rond de mentale aandoening te doorbreken.

De eerste actie komt van een koor van mensen met dementie dat op 18 december tijdens het voorprogramma van Muse het nummer 'Follow me' van de Britse rockband brengt. Het was Studio Brussel zelf dat met een filmpje de stunt aankondigde.

Dementie wordt een van de grote uitdagingen voor onze samenleving de komende decennia. 100.000 Vlamingen lijden eraan. Een op de vijf mensen zal later de aandoening krijgen, maar toch blijft dementie nog vaak onder de radar. Om een en ander te verhelpen, zal Studio Brussel tijdens de goeddoelactie samenwerken met het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. (DB)

Dit jaar geen glazen huis en geen klassieke geldinzameling voor Music for Life. De solidariteitsactie draait anno 2012 om dementie en krijgt een andere insteek. Van 14 tot 21 december vraagt de jongerenzender aan de luisteraars om zich actief in te zetten om het taboe rond de mentale aandoening te doorbreken. De eerste actie komt van een koor van mensen met dementie dat op 18 december tijdens het voorprogramma van Muse het nummer 'Follow me' van de Britse rockband brengt. Het was Studio Brussel zelf dat met een filmpje de stunt aankondigde. Dementie wordt een van de grote uitdagingen voor onze samenleving de komende decennia. 100.000 Vlamingen lijden eraan. Een op de vijf mensen zal later de aandoening krijgen, maar toch blijft dementie nog vaak onder de radar. Om een en ander te verhelpen, zal Studio Brussel tijdens de goeddoelactie samenwerken met het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. (DB)