Elke dag hengelen er nieuwe jonge bands naar een platencontract en media-aandacht, maar Big Nils heeft het toch net iets makkelijker om op te vallen dan de meeste andere. De zangeres van de groep luistert immers naar de naam Coco Gordon Moore, en is de zestienjarige dochter van de legendarische Thurston Moore en Kim Gordon.

'Sibling', want zo heet de plaat, bevat duidelijk echo's van Sonic Youth, maar laat ook een eigen geluid horen. Dat het helpt om zulke beroemde ouders te hebben, bewijst de man achter de knoppen. Producer Justin Pizzoferrato werkte eerder al aan de laatste soloplaten van Thurston Moore, en leidde ook de opnames van de twee meest recente albums van Dinosaur Jr. in goede banen.

Is Big Nils een gimmick of heeft deze 'teenage riot' toekomst? Oordeel vooral zelf. (MD)

Elke dag hengelen er nieuwe jonge bands naar een platencontract en media-aandacht, maar Big Nils heeft het toch net iets makkelijker om op te vallen dan de meeste andere. De zangeres van de groep luistert immers naar de naam Coco Gordon Moore, en is de zestienjarige dochter van de legendarische Thurston Moore en Kim Gordon. 'Sibling', want zo heet de plaat, bevat duidelijk echo's van Sonic Youth, maar laat ook een eigen geluid horen. Dat het helpt om zulke beroemde ouders te hebben, bewijst de man achter de knoppen. Producer Justin Pizzoferrato werkte eerder al aan de laatste soloplaten van Thurston Moore, en leidde ook de opnames van de twee meest recente albums van Dinosaur Jr. in goede banen. Is Big Nils een gimmick of heeft deze 'teenage riot' toekomst? Oordeel vooral zelf. (MD)