1. Charles Bradley - The World (Is Going Up In Flames)

Bij Daptone Records hebben ze een neus voor uitmuntend soul- en funktalent dat tussen de plooien van de geschiedenis is blijven steken. Zie Sharon Jones, Lee Fields en nu dus Charles Bradley. Download op thecharlesbradley.com


2. Jamie Woon - Blue Truth

Zijn vorige single 'Night Air' bezorgde ons al nachtvlinders in de onderbuik, en met 'Blue Truth' (gratis te scoren op jamiewoon.com) is het weer van dattum. Eén zwaluw maakt de lente niet, maar Jamie Woons albumdebuut misschien wel!


3. Cat's Eyes - Not A Friend

Met de rest van The Horrors stoomt hij een nieuw album klaar, maar eerst bedwingt zanger Farris Badwan zijn aartsengelen met Cat's Eyes; het duo dat hij vormt met multi-instrumentalist en sopraan Rachel Zeffira. Surf naar catseyesmusic.com voor dit pareltje.


4. Purity Ring - Ungirthed

Een spastische dubstep-baslijn, een staccato synthesizerriedeltje en de kinderlijke stem van zangeres Megan James zijn de ingrediënten van deze springerige elektropopsong. Denk Björk meets Diplo. De mp3 vindt u op thepurityring.tumblr.com.


5. Smoke Fairies - Strange Moon Rising

Verleidelijk moerasblues met een vleugje folk uit de koker van het Britse duo Katherine Blamire en Jessica Davies. Jack White en Richard Haley zijn fan. Nieuwste single uit hun album 'Through Low Light And Trees'.

1. Charles Bradley - The World (Is Going Up In Flames)Bij Daptone Records hebben ze een neus voor uitmuntend soul- en funktalent dat tussen de plooien van de geschiedenis is blijven steken. Zie Sharon Jones, Lee Fields en nu dus Charles Bradley. Download op thecharlesbradley.com 2. Jamie Woon - Blue TruthZijn vorige single 'Night Air' bezorgde ons al nachtvlinders in de onderbuik, en met 'Blue Truth' (gratis te scoren op jamiewoon.com) is het weer van dattum. Eén zwaluw maakt de lente niet, maar Jamie Woons albumdebuut misschien wel!3. Cat's Eyes - Not A FriendMet de rest van The Horrors stoomt hij een nieuw album klaar, maar eerst bedwingt zanger Farris Badwan zijn aartsengelen met Cat's Eyes; het duo dat hij vormt met multi-instrumentalist en sopraan Rachel Zeffira. Surf naar catseyesmusic.com voor dit pareltje.4. Purity Ring - UngirthedEen spastische dubstep-baslijn, een staccato synthesizerriedeltje en de kinderlijke stem van zangeres Megan James zijn de ingrediënten van deze springerige elektropopsong. Denk Björk meets Diplo. De mp3 vindt u op thepurityring.tumblr.com.5. Smoke Fairies - Strange Moon RisingVerleidelijk moerasblues met een vleugje folk uit de koker van het Britse duo Katherine Blamire en Jessica Davies. Jack White en Richard Haley zijn fan. Nieuwste single uit hun album 'Through Low Light And Trees'.