De voorverkoop voor de afscheidstournee begint op 17 september. In 2012 speelt de Heideroosjes nog op een aantal festivals, waarna in september het doek definitief valt. De band verkocht enkele honderdduizenden albums en speelde op festivals als Lowlands, Pinkpop, Pukkelpop en Rock Werchter. Ook toerde de band door Europa, de Verenigde Staten, Japan en Zuid-Afrika.

"Dit doet pijn tot in mijn botten", zegt zanger en gitarist Marco Roelofs over het besluit. "Heideroosjes is geen hobby, het is een levensstijl. En bovendien al jaren onze broodwinning." Die intensieve levensstijl maakt niet ieder bandlid meer gelukkig. "Als we onze vriendschap willen behouden, dan moeten we deze samenwerking loslaten", zo luidt het. (Belga)

De voorverkoop voor de afscheidstournee begint op 17 september. In 2012 speelt de Heideroosjes nog op een aantal festivals, waarna in september het doek definitief valt. De band verkocht enkele honderdduizenden albums en speelde op festivals als Lowlands, Pinkpop, Pukkelpop en Rock Werchter. Ook toerde de band door Europa, de Verenigde Staten, Japan en Zuid-Afrika. "Dit doet pijn tot in mijn botten", zegt zanger en gitarist Marco Roelofs over het besluit. "Heideroosjes is geen hobby, het is een levensstijl. En bovendien al jaren onze broodwinning." Die intensieve levensstijl maakt niet ieder bandlid meer gelukkig. "Als we onze vriendschap willen behouden, dan moeten we deze samenwerking loslaten", zo luidt het. (Belga)