POP

Mika

Mika brak in 2007 door met de single 'Grace Kelly', waarin hij de toonladder als een gek bestijgt. Wij proberen het steeds opnieuw, maar produceren enkel CO2, geen geluid.

Jake Shears (Scissor Sisters)

Scissor Sisters heeft waarschijnlijk het aanstekelijkste refrein met falsetto op zijn naam staan.

Justin Timberlake

Vooral in het begin van zijn solocarrière waren zijn falsetuithalen broodnodig om zich te onderscheiden van de rest. Het leverde uitstekende popsongs op, zoals deze 'Cry Me A River'. Voorlopig blijft het angstaanjagend stil rond de muzikale carrière van Timberlake.

R&B

D'Angelo

Het album 'Voodoo' van R&B-zanger D'Angelo is nog steeds de ultieme soundtrack voor passionele escapades. Dit jaar zal zijn hoge stem nog meer sexy taferelen begeleiden, want normaliter komt er een nieuw album van de Amerikaan uit, twaalf jaar na 'Voodoo'.

How To Dress Well

Ook R&B voor in de slaapkamer, maar dan wel om je even solitair op te sluiten. Tom Krell alias How To Dress Well mag zijn zang dan wel hullen in schemer en gekraak, hoog gaat hij zonder twijfel.

(INDIE)ROCK

Peter Silberman (The Antlers)

Peter Silberman gaat met zijn hoge uithalen door merg en been op het hartverscheurende album 'Hospice'.

Dave Longstreth (Dirty Projectors)

Iedereen heeft het altijd over de hemelse harmonieën van de vrouwelijke Dirty Projectors. Toegegeven, de zang van frontman Dave Longstreth doet ietwat onorthodox aan, maar ook hij haalt zonder moeite de hoge noten.

Hayden Thorpe (Wild Beasts)

De art-rock van Wild Beasts krijgt dat extra kunstig randje door de falset van Hayden Thorpe.

Jónsi Birgisson (Sigur Rós)

De mysterieuze klanken van Sigur Rós of Jónsi solo zijn moeilijk in te beelden zonder zijn typisch hoge geprevel.

Thom Yorke (Radiohead)

Thom Yorke gaat niet altijd over op kopstem, maar als hij het doet, zijn rillingen over de rug nooit veraf.

(JVP)

POPMika Mika brak in 2007 door met de single 'Grace Kelly', waarin hij de toonladder als een gek bestijgt. Wij proberen het steeds opnieuw, maar produceren enkel CO2, geen geluid.Jake Shears (Scissor Sisters)Scissor Sisters heeft waarschijnlijk het aanstekelijkste refrein met falsetto op zijn naam staan.Justin Timberlake Vooral in het begin van zijn solocarrière waren zijn falsetuithalen broodnodig om zich te onderscheiden van de rest. Het leverde uitstekende popsongs op, zoals deze 'Cry Me A River'. Voorlopig blijft het angstaanjagend stil rond de muzikale carrière van Timberlake.R&BD'AngeloHet album 'Voodoo' van R&B-zanger D'Angelo is nog steeds de ultieme soundtrack voor passionele escapades. Dit jaar zal zijn hoge stem nog meer sexy taferelen begeleiden, want normaliter komt er een nieuw album van de Amerikaan uit, twaalf jaar na 'Voodoo'.How To Dress WellOok R&B voor in de slaapkamer, maar dan wel om je even solitair op te sluiten. Tom Krell alias How To Dress Well mag zijn zang dan wel hullen in schemer en gekraak, hoog gaat hij zonder twijfel.(INDIE)ROCKPeter Silberman (The Antlers)Peter Silberman gaat met zijn hoge uithalen door merg en been op het hartverscheurende album 'Hospice'.Dave Longstreth (Dirty Projectors)Iedereen heeft het altijd over de hemelse harmonieën van de vrouwelijke Dirty Projectors. Toegegeven, de zang van frontman Dave Longstreth doet ietwat onorthodox aan, maar ook hij haalt zonder moeite de hoge noten.Hayden Thorpe (Wild Beasts)De art-rock van Wild Beasts krijgt dat extra kunstig randje door de falset van Hayden Thorpe.Jónsi Birgisson (Sigur Rós)De mysterieuze klanken van Sigur Rós of Jónsi solo zijn moeilijk in te beelden zonder zijn typisch hoge geprevel.Thom Yorke (Radiohead)Thom Yorke gaat niet altijd over op kopstem, maar als hij het doet, zijn rillingen over de rug nooit veraf.(JVP)