Vastbesloten de beste zanger ter wereld te worden, vond Sinatra dat hij weg moest bij Dorsey en alleen verder moest gaan. In 1942 tekende hij een contract met Columbia Records. Het bigband tijdperk was afgelopen, nu was het tijd voor de heerschappij van de Vocalist. Met zijn zachte liefdesliedjes met mierzoete arrangementen van Axel Stordahl stootte de crooner zijn grote voorbeeld Bing Crosby van de troon en werd hij het romantische ideaal en lustobject voor een generatie van tienermeisjes, bobbysoxers genaamd, vanwege de witte sokken die ze droegen. In de beginjaren had hij zijn zeg over de Columbia-opnamen, maar later raakte hij hoe langer hoe meer gefrustreerd door de brutale managementstijl van Columbia en het minderwaardige materiaal en de onnozele gimmicks die de platenfirma hun best verkopende artiest opsolferde. Toen hij in Mama Will Bark een blaffende hond moest nadoen, was de maat vol. In 1952 maakte hij er een eind aan.

Beste koop: The Best Of The Columbia Years. Deze 4 cd-box bundelt de meest opmerkelijke vroege opnamen van Young Blue Eyes die terwijl de meeste jonge mannen naar het front trokken, hun achtergebleven liefjes en bruiden troostte met zijn onschuldig sensuele en tedere ballades.

(P.D)

Vastbesloten de beste zanger ter wereld te worden, vond Sinatra dat hij weg moest bij Dorsey en alleen verder moest gaan. In 1942 tekende hij een contract met Columbia Records. Het bigband tijdperk was afgelopen, nu was het tijd voor de heerschappij van de Vocalist. Met zijn zachte liefdesliedjes met mierzoete arrangementen van Axel Stordahl stootte de crooner zijn grote voorbeeld Bing Crosby van de troon en werd hij het romantische ideaal en lustobject voor een generatie van tienermeisjes, bobbysoxers genaamd, vanwege de witte sokken die ze droegen. In de beginjaren had hij zijn zeg over de Columbia-opnamen, maar later raakte hij hoe langer hoe meer gefrustreerd door de brutale managementstijl van Columbia en het minderwaardige materiaal en de onnozele gimmicks die de platenfirma hun best verkopende artiest opsolferde. Toen hij in Mama Will Bark een blaffende hond moest nadoen, was de maat vol. In 1952 maakte hij er een eind aan. Beste koop: The Best Of The Columbia Years. Deze 4 cd-box bundelt de meest opmerkelijke vroege opnamen van Young Blue Eyes die terwijl de meeste jonge mannen naar het front trokken, hun achtergebleven liefjes en bruiden troostte met zijn onschuldig sensuele en tedere ballades. (P.D)