Hiphoppers zijn de nieuwe protestzangers. In het Westen domineren ze de hitlijsten, maar in de Arabische wereld leidden ze met hun muziek de natie door de historische revoluties van de afgelopen maanden.
Op de 'Khalas mixtape Vol.1 Mish B3eed' spugen een handvol Noord-Afrikaanse rappers hun gal over de verrotte heerschappij van hun dictators. De Tunesische El General, Libische Ibn Thabit en Algerijnse Lotfi Double Kanon zijn helden. Geen wapen dat zo efficiënt is als hun strijdvaardig raps.

'Rais Le Bled' of 'Al-So'aal' zijn de nieuwe regels, gegrifd in de bijbel van de Arabische revolutie. Muzikaal neigt de mixtape naar de Amerikaanse hiphop van Tupac Shakur of The Notorious B.I.G. Maar hun krachtige teksten - ook al versta je ze niet - bezitten de hartstocht van grote sprekers als de Congolese Lumumba. Ook al werden ze het zwijgen opgelegd en gefolterd, deze rappers laten hun volk opnieuw dromen van een toekomst. Wie neemt in België de microfoon ter hand en maakt een einde aan de politieke malaise?

DOWNLOAD DE MIXTAPE

Hiphoppers zijn de nieuwe protestzangers. In het Westen domineren ze de hitlijsten, maar in de Arabische wereld leidden ze met hun muziek de natie door de historische revoluties van de afgelopen maanden. Op de 'Khalas mixtape Vol.1 Mish B3eed' spugen een handvol Noord-Afrikaanse rappers hun gal over de verrotte heerschappij van hun dictators. De Tunesische El General, Libische Ibn Thabit en Algerijnse Lotfi Double Kanon zijn helden. Geen wapen dat zo efficiënt is als hun strijdvaardig raps. 'Rais Le Bled' of 'Al-So'aal' zijn de nieuwe regels, gegrifd in de bijbel van de Arabische revolutie. Muzikaal neigt de mixtape naar de Amerikaanse hiphop van Tupac Shakur of The Notorious B.I.G. Maar hun krachtige teksten - ook al versta je ze niet - bezitten de hartstocht van grote sprekers als de Congolese Lumumba. Ook al werden ze het zwijgen opgelegd en gefolterd, deze rappers laten hun volk opnieuw dromen van een toekomst. Wie neemt in België de microfoon ter hand en maakt een einde aan de politieke malaise? DOWNLOAD DE MIXTAPE