De 9 hoogtepunten van de Grammy’s 2013

De uitreiking van de Grammy Awards levert elk jaar enkele memorabele momenten. Een terugblik.

In het Staples Center in Los Angeles zijn de winnaars van de Grammy Awards bekendgemaakt. De “Oscars van de muziek” staan, naast de prijsuitreikingen, elk jaar garant voor enkele memorabele momenten.

Het Taylor Swift Circus


Taylor Swift had de eer gekregen om de show te openen. In een optreden, dat het midden hield tussen Alice In Wonderland en Cirque du Soleil, bracht ze haar hitsingle ‘We Are Never Ever Getting Back Together’, omringd door Siamese tweelingen, clowns en een gestoord konijn. De Amerikaanse countryzangeres was drie keer genomineerd, maar won uiteindelijk enkel de Grammy voor de Beste Song Geschreven voor Visuele Media voor haar nummer ‘Safe and Sound’ uit de film ‘The Hunger Games’.

Gotye wint Opname van het Jaar



Wouter De Backer, een Bruggeling, heeft een Grammy gewonnen en dan nog die van Beste Opname van het Jaar. Als dat op zich nog niet genoeg was, kreeg hij zijn prijs ook overhandigd door niemand minder dan Prince. Gotye bedankte, samen met Kimbra, eerste hun grote Purperen idool, daarna alle andere genomineerden en uiteindelijk, tussen de tranen door, elkaar.

Het been van J-Lo



Adele won de Grammy voor Beste Solo Pop Optreden en kreeg haar prijs van een opmerkelijke trio: Pitbull, Jennifer Lopez en het rechterbeen van Jennifer Lopez. “Ik heb de memo gelezen”, grapte J-Lo, verwijzend naar de dresscode die ‘ontblote borsten, achterwerken, genitaliën en zichtbare blote huid’ verbood. Het naakte rechterbaan van J-Lo, heel gelijkaardig aan haar iconische groene Grammy-jurk, dwong Pitbull tot het volgende antwoord: “Je was de inspiratie voor de memo.”
Fun. wint Beste Song en wordt nat



Fun., de zeer punctuele indiegroep, mocht dit jaar optreden én met ‘We Are Young’ de award voor Song van het Jaar in ontvangst nemen. De bandleden grapten dat het eigenlijk absurd was om het nummer te schrijven, want ze zijn zelf duidelijk allesbehalve jong. Eerder op de avond brachten de Amerikanen al hun single ‘Carry On’, om op het einde van het optreden getrakteerd te worden op een regendouche.

Mumford and Sons spelen ‘Will wait For You’



Alle bandleden op een rij en letterlijk in the spotlights, zo simpel kan een steengoed Grammy-optreden zijn. Mumford and Sons speelden hun Grammy-genomineerde single ‘Will Wait For You’ met meer energie dan elke andere artiest die avond. Ze kregen zelfs de ultieme goedkeuring: Taylor Swift zong voluit mee vanop haar stoel.


De terugkeer van Justin Timberlake



Ellen Degeneres en Beyonce, die het publiek aanmanen om recht te gaan staan, er zijn slechtere manieren om een optreden in te leiden. Justin Timberlake, gefilmd in zwart-wit, bracht zijn single ‘Suit and Tie’, inclusief een cameo van Jay-Z, die simpelweg van zijn stoel tot op het podium stapte. JT ging verder met ‘Push Your Love’ en kreeg alle handen op elkaar met een indrukwekkend hoge falsetto op het einde.

Kelly Clarkson vindt iedereen sexy



De Amerikaanse zangeres mocht haar Grammy voor Beste Pop Vocal Album afhalen en was blijkbaar in een liefhebbende bui. “Ik weet niet wie je bent, Miguel, maar wij moeten samen zingen. Oh my god, dat was het meest sexy ding dat ik ooit heb gezien”, zei Clarkson over het optreden van de r&b-zanger eerder die avond. Daarna ging ze verder met een compliment aan haar verloofde: “Ik zou hem willen bedanken om er zo ongelooflijk sexy uit te zien vanavond.”


The Funky Black Keys



Het rock-duo was genomineerd met ‘Lonely Boy’ voor Opname van het Jaar en speelden hun monsterhit ook live, zij het met een onverwachte funky twist. The Black Keys kregen gezelschap van de legendarische New Orleans bluesman Dr. John en de Preservation Hall Jazz Band. Het optreden kreeg een lange staande ovatie van onder andere een enthousiaste Neil Patrick Harris.

Het grote Bob Marley-eerbetoon



Voor een saluut aan de overleden reggea-held werden een hoop sterren opgetrommeld. Bruno Mars begon er alleen aan met zijn hit ‘Locked Out Of Heaven’ tot hij halverwege werd bijgestaan door Sting. Daarna zongen de twee samen de Police-klassieker ‘Walking On The Moon’ om te eindigen met Marley’s ‘Could You Be Loved’ en de hulp van Rihanna, Ziggy en Damian Marley. (XVdL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content