Het Amerikaanse muziekblad Billboard blikte terug op de strafste optredens ooit tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards. Van Michael Jackson tot Eminem: tien om te zien.

Michael Jackson (1995)

In 1995 deed Michael Jackson zijn status van King of Pop alle eer aan met een vijftien minuten durende medley, waarin zijn grootste hits de revue passeerden. Misschien wel de strafste live-act ooit op een VMA-podium.

Madonna (1990)


De Queen of Pop gaf vijf jaar eerder al een gesmaakte performance. Madge verscheen voor de gelegenheid in Marie Antoinette-tenue.

Bon Jovi (1989)

Jon Bon Jovie en Richie Sambora brachten in 1989 een akoestische sessie, ten tijde van de populaire 'MTV Unplugged'-series.

Chris Brown & Rihanna (2007)

Chris Brown als een carnavalske Charlie Chaplin, met tussendoor een sexy intermezzo van grote liefde Rihanna. Dat was nog vóór de tijd dat hij haar op een blauwe maandag een pak rammel verkocht.

Rihanna (2008)

RiRI is de enige in de lijst met twee vermeldingen. In 2008 leverde ze onder meer een popversie van 'Seven Nation Army' van The White Stripes.

Britney Spears (2001)

Ook sexy en zwoel: La Spears.
Eminem (2000)

De geblondeerde Real Slim Shady deed het in 2000 met een hele meute look-a-likes.
Taylor Swift (2009)

Een innoverende act van Taylor Swift, die begint in een ondergrondse metrohalte. Taylor zou er die avond nog flink van langs krijgen tijdens haar speech. Een arrogante Kanye West bestormde het podium en maakte het publiek duidelijk dat de verkeerde artieste de onderscheiding voor 'Beste vrouwelijke video' gewonnen had.

Lady Gaga (2009)

Altijd veel toeters en bellen tijdens optredens van Moeder Monster. Dat was in 2009 niet anders.

Beyoncé (2011)

Uiteraard kon Beyoncé niet ontbreken in deze lijst van Billboard. Let vooral hoe ze op het einde van haar act haar zwangerschap wereldkundig maakte. (DB)

Het Amerikaanse muziekblad Billboard blikte terug op de strafste optredens ooit tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards. Van Michael Jackson tot Eminem: tien om te zien.Michael Jackson (1995)In 1995 deed Michael Jackson zijn status van King of Pop alle eer aan met een vijftien minuten durende medley, waarin zijn grootste hits de revue passeerden. Misschien wel de strafste live-act ooit op een VMA-podium.Madonna (1990) De Queen of Pop gaf vijf jaar eerder al een gesmaakte performance. Madge verscheen voor de gelegenheid in Marie Antoinette-tenue.Bon Jovi (1989) Jon Bon Jovie en Richie Sambora brachten in 1989 een akoestische sessie, ten tijde van de populaire 'MTV Unplugged'-series. Chris Brown & Rihanna (2007) Chris Brown als een carnavalske Charlie Chaplin, met tussendoor een sexy intermezzo van grote liefde Rihanna. Dat was nog vóór de tijd dat hij haar op een blauwe maandag een pak rammel verkocht.Rihanna (2008) RiRI is de enige in de lijst met twee vermeldingen. In 2008 leverde ze onder meer een popversie van 'Seven Nation Army' van The White Stripes.Britney Spears (2001)Ook sexy en zwoel: La Spears. Eminem (2000) De geblondeerde Real Slim Shady deed het in 2000 met een hele meute look-a-likes. Taylor Swift (2009) Een innoverende act van Taylor Swift, die begint in een ondergrondse metrohalte. Taylor zou er die avond nog flink van langs krijgen tijdens haar speech. Een arrogante Kanye West bestormde het podium en maakte het publiek duidelijk dat de verkeerde artieste de onderscheiding voor 'Beste vrouwelijke video' gewonnen had. Lady Gaga (2009) Altijd veel toeters en bellen tijdens optredens van Moeder Monster. Dat was in 2009 niet anders.Beyoncé (2011) Uiteraard kon Beyoncé niet ontbreken in deze lijst van Billboard. Let vooral hoe ze op het einde van haar act haar zwangerschap wereldkundig maakte. (DB)